JAKA KIŠA I GRMLJAVINA: Nevrijeme u pogodilo Hercegovinu, brojna sela ostala bez struje (VIDEO)

U BiH je stigla hladna fronta koja je sa sobom donijela pad temperatura i osvježenje koje će se najbolje primjetiti po ugodnim i svježijim noćima u nastavku ove sedmice.

  • Vijesti

  • 24. Jul. 2024  

  • 0

Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom, vjetrom i gradom pogodilo je u poslijepodnevnim satima Bileću i Gacko.

Više sela na području ovih gradova ostalo je bez struje uslijed nevremena koje je poslije podne pogodilo ovo područje, rečeno je Srni.

Bez napajanja električnom energijom ostala su sela Torič, Čepelica, Mirilovići, Žudojevići i Orah na području Bileće.

U Gacku su bez napona trafo-stanice Bistrica, Šumići, Šipovice i Јasen.

Inače, u BiH je stigla hladna fronta koja je sa sobom donijela pad temperatura i osvježenje koje će se najbolje primjetiti po ugodnim i svježijim noćima u nastavku ove sedmice.

Doći će i do blažeg pada dnevnih temperatura te jačanja sjeverca i bure. Ipak, padavine se neće tako dugo zadržati, a važno je napomenuti da su proteklih dana padavine bile tek lokalne te su tako određena područja BiH bila pogođenija, dok u ponekim uopće i nije bilo kiše.

Nakon današnjih padavina, koje same po sebi neće zahvatiti baš sve krajeve, od četvrtka pa do kraja sedmice pretežno sunčano, javljaju iz BHMeteo. U početku ugodnije temperature, a prema kraju tjedna postupan povratak vrućina. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...