DODIK OSTAO I BEZ KECA U RUKAVU: "RS čeka pravi trenutak, odnosno pobjedu Trumpa"

Kako je istakao, situacija je takva u BiH, te da RS čeka pravi trenutak, odnosno pobjedu Trumpa kako bi se izborila za bolju poziciju.

  • Politika

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

"Imamo pravo na Izborni zakon. Imamo pravo da uredimo pitanje lokalnih izbora, izbore za Narodnu skupštinu i predsjednika RS Mi ne sporimo da Centralna izborna komisija ima pravo da sprovodi izbore za poslanike u Predstavnički dom i za člana Predsjedništva BiH."

Rekao je to u intervjuu za banjaluka.net predsjednik entiteta RS Milorad Dodik komentarišući odluku Ustavnog suda BiH da suspenduje Izborni zakon RS.

Kako je istakao, situacija je takva u BiH, te da RS čeka pravi trenutak, odnosno pobjedu Trumpa kako bi se izborila za bolju poziciju.

"Mislim da imamo dobru pozicioniranost u tom pogledu. I mi se pripremamo za vrijeme koje dolazi, kad dođe Trump na vlast. Znamo da u naredna tri mjeseca, kada se inauguriše Trump, moramo stići do njega. Da na njegovom stolu bude ta priča. I o tome šta se radi ovdje u vezi sa sankcijama i svim drugim. S druge strane, Evropa će sasvim drugačije izgledati. Snaga i nadmenost nekih zemalja koju pokazuju kroz Schmidt će sigurno nestati. Krenuće i mirovni proces s Rusijom oko Ukrajine, to će biti jedna sasvim nova atmosfera. To će biti atmosfera dogovora i saradnje, a ne isključivosti i uslovljavanja. Prema tome, imamo niz dobrih prilika. Zato smo rekli da će naš Izborni zakon da se primjenjuje od 1. januara iduće godine", rekao je Dodik.

Dodaje da je očekivao da će se Ustavni sud BiH ovako postaviti jer su motivisani politikom.

"Političke odluke Ustavnog suda su uvijek opasne. I uvijek se olupaju o glavu onoga čiji je Ustavni sud BiH, a to je BiH", zaključio je Dodik.

(Vijesti.ba)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...