POSLIJE ISPITIVANJA VODE: Inspekcija privremeno zatvorila bazen na Dobrinji

“Poštovani, Obavještavamo vas da bazen Dobrinja trenutno nije u funkciji i neće raditi do petka, 26. jula 2024. godine. Hvala vam na razumijevanju i strpljenju”, napisali su iz ovog preduzeća.

  • Vijesti

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi do 26. jula, tačnije, do sutra, navedeno je to na zvaničnoj stranici preduzeća Lokom koji se bavi njegovim održavanjem. S tim u vezi kontaktirali smo Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS), prenosi N1.

“Poštovani, Obavještavamo vas da bazen Dobrinja trenutno nije u funkciji i neće raditi do petka, 26. jula 2024. godine. Hvala vam na razumijevanju i strpljenju”, napisali su iz ovog preduzeća.

Iako nisu naveli javno zbog čega je privremeno zatvoren bazen na Dobrinji, iz odgovora koji su nam poslali iz kantonalne inspekcije, može se zaključiti da je to zbog negativnog nalaza vode.

Naime, iz KUIP-a su nam naveli da je sanitarni inspektor po prijemu izvještaja o rezultatima analize uzoraka bazenske vode iz bazena Dobrinja izvršio detaljan inspekcijski nadzor.

Tom prilikom je utvrđeno da je subjekt nadzora obustavio prodaju ulaznica i odmah pristupio provođenju korektivnih mjera u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravstvo KS.

“Iako je i odlukom Uprave bazena, nakon zaprimljenog izvještaja o rezultatima analize bazenske vode koji nisu bili u skladu sa propisanim kriterijima rad bazena obustavljen, postupajući po službenoj dužnosti kantonalni sanitarni inspektor je donio Rješenje kojim je privremeno zabranio upotrebu bazena do okončanja analize kontrolnog uzorka vode”, pojasnili su iz kantonalne inspekcije.

Naglasili su da Zavod za javno zdravstvo KS provodi uzorkovanje, analizu i ocjenu zdravstvene ispravnosti bazenske vode na bazenu Dobrinja jednom sedmično nakon čega izvještaje dostavlje odogovornom licu bazena i sanitarnoj inspekciji.

Bazen će ponovo biti u upotrebi nakon što voda u bazenu bude zadovoljavala kriterije zdravstvene ispravnosti.

N1 je kontaktirao i preduzeće Lokom pitajući šta je prouzrokovalo probleme sa bazenskom vodom i kada bi problem mogao biti riješen, međutim, do objave ovog teksta odgovor nismo dobili.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...