SABINA ĆUDIĆ "RAZOTKRILA" NAMJERE SDA: "Da su usvojene mjere iz Reformske agende SDA bi doživjela izborni poraz"

Podsjećamo, na Nacrt reformske agende uslovnu saglasnost su dali Srednjobosanski kanton, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski kanton te Unsko-sanski kanton koja je potom od Vijeća ministara BiH protumačena da nisu saglasni.

  • Politika

  • 25. Jul. 2024  25. Jul. 2024

  • 12

Članica Predsjedništva Naše stranke Sabina Ćudić navela je na današnjoj konferenciji za medije zbog čega smatra da je SDA blokirala usvajanje Nacrta Reformske agende.

“Predsjedništvo SDA je donijelo stratešku odluku da ne podržava razvojne i strateške projekte BiH niti EU put prije izbora u oktobru 2024. jer smatraju da bi razvoj BiH i ubrzani EU put i usvajanje ovih mjera pravo naštetilo njihovom radu, s drugo donijelo im izborni poraz i iz tog razloga su u stanju da zaustave projekte u čitavoj BiH nadajući se da će blokada BiH proizvesti bolji izborni rezultat”, navela je.

Podsjećamo, na Nacrt reformske agende uslovnu saglasnost su dali Srednjobosanski kanton, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski kanton te Unsko-sanski kanton koja je potom od Vijeća ministara BiH protumačena da nisu saglasni. Za razloge smo jučer pitali jednog od premijera, Nezira Pivića iz ZDK. Tvrdi kako su ključne reforme za koje se nije mogla postići saglasnost sa RS, jednostavno izbrisane iz dokumenta, da je brisana riječ ‘državni’, te da je novac za projekte između entiteta nepravilno raspoređen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...