SAOPĆENJE STRANKE ZA BiH: "Stranke Trojke služe samo za ispunjave želja SNSD-a i HDZ-a!"

One koji služe željama izdajnika i neprijatelja države nema više smisla slušati. Stranka za Bosnu i Hercegovinu od samog početka ukazivala je da Trojka vodi štetnu politiku po BiH. Država nije vaše vlasništvo, ne možete je davati kako hoćete.

  • Politika

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Licemjerni su pokušaji stranaka Trojke da odgovornost za neusvajanje Reformske agende, zbog čega BiH nije dobila 70 miliona eura pomoći EU, prebace na kantone u kojima većinski žive Bošnjaci koji ekonomski nose državu i entitete, smatraju u Stranci za BiH.

"U svom bunilu optužili su i Stranku za BiH kako bi barem malo skratili spisak svojih neuspjeha. Umjesto što vrijeđaju inteligenciju građana, za godinu i po dana otkako su na vlasti, svu pažnju i energiju trebali su usmjeriti na provođenje neophodnih reformi koje bi poboljšale ekonomsko-socijalnu situaciju i životni standard građana i ubrzale evropski put BiH ispunjavanjem obećanja koje su dali međunarodnoj zajednici.

No, svima je odavno jasna razigrana ping-pong predstava, uzročno-posljedična igra u kojoj Trojka samo služi da ispunjava želje SNSD-a i HDZ-a, što je i bio razlog da iz dokumenta Reformske agende izbrišu dijelovi vezane za Ustavni sud BiH, termin 'državni', a državne institucije kao nosioce aktivnosti zamijene entitetskim, uvedu entitetski i etnički veto u odlučivanju.

Da su potpuno podređeni rušiteljima BiH i Ustava BiH, i da kapituliraju pred Dodikom i Čovićem jasno je svakom ko je pogledao dokument Agende u kojem se na listi indikativnih projekata uglavnom nalaze projekti iz entiteta Rs i kantona s hrvatskom većinom, dok su zapostavljeni kantoni s bošnjačkom većinom za finasiranje.

One koji služe željama izdajnika i neprijatelja države nema više smisla slušati. Stranka za Bosnu i Hercegovinu od samog početka ukazivala je da Trojka vodi štetnu politiku po BiH. Država nije vaše vlasništvo, ne možete je davati kako hoćete.

Narodna izreka je - ne pada snijeg da bi pokrio brijeg, već da bi zvijer trag svoj pokazala. Građani su umorni od političara koji bježe od odgovornosti. Jedna od boljih stvari u napadima Trojke je da skrivene zvijeri pokažu pravo lice", saopšteno je iz Stranke za BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...