"ZLATNI REZ" POKAZAO: Njezino lice najbliže čistom savršenstvu, ovo je najljepša žena svijeta (FOTO)

Računalno mapiranje popularna je metoda koja se koristi u plastičnoj kirurgiji, a temelji se na tzv. zlatnom rezu, kojeg često nazivaju i 'božanski omjer'.

  • Žena

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

I ove je godine estetski kirurg Julian De Silva pomoću računalnog mapiranja lica, a sve na temelju drevnog 'zlatnog reza', pronašao glumicu s najbolje položenim crtama lica zbog kojeg je "savršena".

Titula je pripala 28-godišnjoj Anyi Taylor-Joy.

"Pokazalo se da ona ima najbolja očitanja položaja očiju s rezultatom od 98.9%, što je samo 1.1 % od savršenog oblika. Anya je također imala najbolji rezultat što se tiče obrva. Bila je pri vrhu u gotovo svim kategorijama, osim u usnama."

Tim je riječima čuveni britanski estetski hirurg Julian De Silva pojasnio kako je uz pomoć računalnog mapiranja lica došao do toga da je 28-godišnja glumica Anya Taylor-Joy ove godine proglašena najljepšom ženom svijeta.

Računalno mapiranje popularna je metoda koja se koristi u plastičnoj kirurgiji, a temelji se na tzv. zlatnom rezu, kojeg često nazivaju i 'božanski omjer'.

Najljepše žene svijeta po zlatnom rezu:

 
  1. Anya Taylor-Joy - 94.66%
  2. Zendaya - 94.37%
  3. Bella Hadid - 94.35%
  4. Margot Robbie - 93.43%
  5. Song Hye-kyo - 92.67%
  6. Beyoncé - 92.4%
  7. Taylor Swift - 91.64%
  8. Zhang Ziyi - 91.51%
  9. Alia Bhatt - 91.14%
  10. Nazanin Boniadi - 90.89% 

Tokom godina mijenjala su se poznata imena na samom vrhu, a ove se godine, odmah iza Anye, našla još jedna od najpopularnijih glumica današnjice - Zendaya sa 94.37%. Na trećem mjestu je Bella Hadid (94.35%), a potom redom slijede Margot Robbie, Song Hye-kyo, Beyonce, Taylor Swift, Zhang Ziyi, Alia Bhat i Nazanin Boniadi.

No, neki se ne slažu sa zlatnim rezom i njegovim izračunima budući da su neke od žena na popisu tijekom godina imale zahvate na svom licu. Dobro je poznato da je tako Bella Hadid još sa 14 godina napravila estetsku korekciju nosa, pa cijela priča možda i 'ne drži vodu', navodi Tportal.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...