DELEGACIJA EU U BiH: Propuštena prilika za značajan iznos ranog finansiranja

U objavi na društvenoj mreži X Delegacija poručuje kako podstiče domaće vlasti da bez daljih odlaganja dostave svoju Reformsku agendu kako ne bi u potpunosti propustili ovu priliku. 

  • Vijesti

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Bosna i Hercegovina još uvijek nije dostavila Evropskoj komisiji konačnu verziju Reformske agende. Stoga je velika vjerovatnoća da BiH neće već nakon ljeta dobiti prvu bezuslovnu ratu predfinansiranja u iznosu od sedam posto, što predstavlja propuštenu priliku za značajan iznos ranog finansiranja, navela je Delegacija Evropske unije u BiH.

U objavi na društvenoj mreži X Delegacija poručuje kako podstiče domaće vlasti da bez daljih odlaganja dostave svoju Reformsku agendu kako ne bi u potpunosti propustili ovu priliku. 

Komisija nastavlja, po potrebi, pružati podršku nadležnim organima u završetku ovog posla, dodali su.

"Prva tranša Plana rasta može se isplatiti tek nakon što se Reformska agenda dostavi i formalno međusobno usaglasi između Evropske komisije i Bosne i Hercegovine. Plan rasta je podržan novim finansijskim instrumentom, odnosno, Instrumentom za reformu i rast za Zapadni Balkan, u vrijednosti do 6 milijardi eura u grantovima i zajmovima za cijeli region", ističu iz Delegacije EU u BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...