SRAMNE PORUKE IZ SRBIJE: Član Predsjedništva Novog DSS-a negirao genocid u Srebrenici i kazao da se Republika Srpska brani na....

-Stoga je poslednji čas za odlučno i nedvosmisleno odbacivanje francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa, za proglašenje Kosova i Metohije za privremeno okupiranu teritoriju i za jasan stav da se pomirenje u regionu ne može ostvariti parcijalnim i neistinitim posmatranjem istorijskih procesa, kazao je on.

  • Regija

  • 26. Jul. 2024  

  • 2

Miloš Stanković, član Predsjedništva Nove Demokratske stranke u Srbiji, govorio je Danas o iskopavanju litija, i političkim prilikama u regionu.

No, Stanković je iskoristio priliku i za negiranje genocida u Srebrenici, a kazao je i kako se Republika Srpska danas brani na Kosovu.

-Ne mogu da dovedem u vezu borbu za temeljna pravna načela i prava i obaveze koje iz njih proističu, a to su, između ostalog, insistiranje na primeni Rezolucije SB UN 1244, Ustava Republike Srbije i izvornog Dejtonskog sporazuma sa, kako Vi kažete, „srpskim nacionalizmom“.

Reč je, zapravo, o borbi za univerzalne vrednosti, koje predstavljaju temelj civilizovanog sveta – vladavinu prava, ljudska prava i mirno rešavanje sporova. Prava srpskog naroda u Republici Srpskoj, opstanak Republike Srpske i izvorni Dejtonski sporazum danas se brane na Kosovu i Metohiji.

Stoga je poslednji čas za odlučno i nedvosmisleno odbacivanje francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa, za proglašenje Kosova i Metohije za privremeno okupiranu teritoriju i za jasan stav da se pomirenje u regionu ne može ostvariti parcijalnim i neistinitim posmatranjem istorijskih procesa.

Uvredljivo je i za naš i za druge narode, istinske žrtve genocida u 20. veku, da se srpskom narodu nameće krivica za zločin genocida koji se u Srebrenici nije dogodio. Novi DSS je podneo Narodnoj skupštini Republike Srbije predlog Rezolucije o Srebrenici, čijim bi se usvajanjem najviše predstavničko telo u našoj zemlji jasno odredilo da se ratni zločin u Srebrenici, sličan onom koji su prethodno činile bošnjačke snage u Bratuncu i Srebrenici, ne može kvalifikovati kao genocid, kazao je, između ostalog, Stanković.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...