OTVORENI RAT DODIKA SA AMERIČKIM AMBASADOROM: "Piši, Murphy, svaki dan. Izmišljaj, kleveći, optužuj. Tvoja saopštenja me...!"

"Sankcionisani pojedinci i politički moćnici vode RS kao porodični posao od kojeg profitiraju porodica i prijatelji. Što je s potrebama građana RS? Gdje je novac?", objavili su danas iz američke ambasade.

  • Politika

  • 26. Jul. 2024  26. Jul. 2024

  • 4

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu je nastavila danas sa serijom pitanja vlastima u Republici Srpskoj. Sada su naglasak stavili na to da se Republikom Srpskom upravlja kao porodičnim poslom. 

"Sankcionisani pojedinci i politički moćnici vode RS kao porodični posao od kojeg profitiraju porodica i prijatelji. Što je s potrebama građana RS? Gdje je novac?", objavili su danas iz američke ambasade.

Uz objavu su objavili video u kojima se vide dijelovi teksta vezani za uvođenje sankcija Igoru i Gorici Dodik te preduzećima koja su povezana sa njima.

Nije dugo trebalo čekati na dogovor predsjednika RS-a.

"Murphyevo (američki ambasador u BiH, op. SB) ponašanje postalo je krajnje degutantno. Diplomate mi kažu da ih je sramota koliko je srozao diplomatsku službu. Pretvorio se u najgoru tračaru.

Ne može čovjek više ozbiljno da odgovori na gomilu besmislica koje svakodnevno objavljuje. Čas je knjigovođa u pokušaju, čas detektiv u pokušaju, čas hroničar porodičnog stabla Dodik.

A sve u pokušaju da u Republici Srpskoj instalira poslušnike i sluge koji bi slijepo slušali i ispunjavali želje. Koji bi se odrekli imovine, pohrlili u NATO, odrekli se identiteta i nasljeđa.

Piši, Murphy, svaki dan. Izmišljaj, kleveći, optužuj. Tvoja saopštenja me uvijek nasmiju. Postala su kao vic. Ali, koliko god se trudio, ja ti račune polagati neću. Polažem ih samo svom narodu i građanima Republike Srpske. A tu je bilans pozitivan već 20 godina. I biće još dugo. Sorry", poručio je Dodik američkog ambasadoru Michaelu Murphyju. 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...