ZAMJENICA MINISTRA ZA LJUDSKA PRAVA I IZBJEGLICE BiH DUŠKA JURIŠIĆ: “Kampanja pojedinih srbijanskih medija protiv "Slobodne Bosne" je znak za uzbunu!”

"Nedopustivo blaga formulacija bila bi da je etiketiranje novinara "Slobodne Bosne" kao džihadista i islamista neprihvatljivo", napisala je Jurišić.

  • Vijesti

  • 27. Jul. 2024  27. Jul. 2024

Povodom kampanje srbijanskih medija bliskih vlastima Srbije protiv “Slobodne Bosne”, te hajke i etiketiranja našeg medija kao “islamističkog”  i “džihadističkog” na svom Facebook profilu oglasila se i zamjenica ministra za ljudska prava I izbjeglice BiH i nekadašnja novinarka Duška Jurišić.

Objavu Duške Jurišić prenosimo u cijelosti:

“Nuntium necare ili ne ubij glasnika zbog loše vijesti. Beskrupulozni vladari bi nekada ubijali glasnika zbog loše vijesti. Sada to za njih rade mediji.

Kampanja pojedinih srbijanskih medija protiv "Slobodne Bosne", znak je za uzbunu. Nedopustivo blaga formulacija bila bi da je etiketiranje novinara "Slobodne Bosne" kao džihadista i islamista neprihvatljivo.

Da su političke prilike drugačije, kazala bih, da je to obična glupost. Međutim u ovim okolnostima, takva hajka je opasna i nezabilježena od perioda režima Slobodana Miloševića”, napisala je Jurišić.

(“SB”)

Vezane vijesti

trenutak ...