JEZIVE INFORMACIJE: Sahranjena djeca za čije ubistvo Izrael krivi Hezbolah, troje još uvijek u bolnici u teškom stanju

IDF je saopštila da je raketa iranske proizvodnje Falaq-1 sa bojevom glavom od preko 50 kilograma eksploziva.

  • Svijet

  • 28. Jul. 2024  

  • 0

Jedanaestoro od 12 djece ubijene u subotnjem smrtonosnom raketnom napadu na području Golanske visoravni, za koji je Izrael okrivio Hezbolah, sahranjeni su danas u Majdal Shamsu.

Žrtve su imenovane kao Alma Ayman Fakher Eldin (11) Milad Muadad Alsha'ar (10), Vinees Adham Alsafadi (11), Iseel Nasha'at Ayoub, (12), Yazan Nayeif Abu Saleh (12), Johnny Wadeea Ibrahim (13), Ameer Rabeea Abu Saleh (16), Naji Taher Alhalabi (11), Fajer Laith Abu Saleh (16), Hazem Akram Abu Saleh (15) i Nathem Fakher Saeb (16).

Bolnica Rambam u Haifi kaže da je troje od petoro djece koja su tamo prevezena nakon pomenutog raketnog napada podvrgnuto operacijama tokom noći i da su u teškom stanju. Preostalo dvoje djece je u "srednje teškom stanju".

Dvanaestero djece i tinejdžera je poginulo kada je u subotu popodne raketa pogodila fudbalski teren u gradu Druzi na sjeveru zemlje. IDF je saopštila da je raketa iranske proizvodnje Falaq-1 sa bojevom glavom od preko 50 kilograma eksploziva.

Hezbolah, koji podržava Iran, negirao je odgovornost za smrtonosni napad, ali su IDF i američki obavještajci naveli da je ova grupa ispalila smrtonosni projektil.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...