OVO JE BIO NJIHOV 60. MEĐUSOBNI DUEL: Rafael Nadal nakon poraza od Đokovića kaže da je puno radio, ali i...

"Želio sam osvojiti zlato, o tome sam razmišljao svaki dan..."

  • Sport

  • 29. Jul. 2024  29. Jul. 2024

  • 0

Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala 6:1, 6:4 i plasirao se u treće kolo olimpijskog turnira u Parizu.

Ovo je bio njihov 60. međusobni susret, a sada je Đoković u vodstvu s omjerom 31:29. Nadal je u prvom setu bio nemoćan, dok je Đoković u drugom setu poveo 4:0. Iako se Nadal uspio vratiti na 4:4, nije uspio zadržati momentum.

Nadal (38), kralj Pariza gdje je osvojio nevjerovatnih 14 Roland Garrosa, dugo se muči s ozljedama i prvo pitanje nakon meča je bilo je li ovo njegov zadnji meč u karijeri.

”Ovdje je sve posebno. Želio sam osvojiti zlato, o tome sam razmišljao svaki dan. Puno sam radio na tome. Također, svaki dan razmišljam je li ovo moj zadnji meč. Ja sam taj koji odlučuje, ali ko zna. Osjetim li da fizički ne mogu više, otići ću. I dalje uživam u tenisu”, rekao je Nadal, prenosi Index.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...