DODIKOV TAJNI PLAN: Raskol u SNSD-u je farsa, u sve je uključen Denis Šulić, ali i otac Vice Zeljkovića, inače Dodikov zet…

Simišić je odbornik SNSD-a u ovom sazivu u skupštini Grada, ali ga Adžić nije stavio na listu za predstojeće izbore, pa se okrenuo protiv njega.

  • Mini market

  • 30. Jul. 2024  

  • 0

Gradski odbor SNSD-a Gradiška "pukao" je na dva dijela što je dovelo do toga da SNSD ima dva kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima koji treba da se održe 6. oktobra ove godine.

Zvanični kandidat SNSD-a je aktuelni gradonačelnik Zoran Adžić, dok je, također, kandidat SNSD-a Željko Sladojević koji se lažno predstavlja kao “nezavisni kandidat”, iako je negova nominacija produkt teškog raskola unutar Gradskog odbora SNSD-a Gradiška.

Sladojevića je kandidovala SNSD-frakcija nezadovoljna Adžićem, preciznije, primarno nezadovoljna podjelom plijena, otkriva Slobodan Vasković.

Jedini kandidat opozicije za gradonačelnika Bosanske Gradiške je Radislav Dončić,  narodni poslanik i član Narodnog Fronta – Jelena Trivić.

Tako je Dončić u situaciji da se bori protiv dva kandidata Dodikovog režima, što bi trebalo da mu olakša situaciju, ali se Sladojević lažno predstavlja kao “nezavisni kandidat” sa namjerom da uzme dio Dončićevih glasova.

Činjenica je da on nije nikakav “nezavisni kandidat”, već je nominovan od grupe SNSD-ovih nezadovoljnih tajkuna.

Defakto, Sladojević je kukavičje jaje, kojim se pokušava zbuniti opoziciono biračko tijelo.

Da bi se cijela situacija potpuno rasvijetlila, bitno je znati ko iz SNSD-a podržava kojeg od Režimskih kandidata, što će ujedno pokazati i glavne aktere dvije sukobljene frakcije i dokazati da je Sladojević režimski, a ne nezavisni kandidat.

Perjanicu GO SNSD Gradiška Zorana Adžića snažno podržava Nikola Kragulj koji je najzaslužniji za njegovu kandidaturu: Kragulj je kod Dodika izlobirao da Adžić bude zvanično nominovan ispred SNSD-a, a ne Sladojević.

Adžića podržava i Slavko Dunjić, šef “Ujedinjene Srpske” u Bosanskoj Gradišci, kao i mnogobrojni lokalni tajkuni i moćnici.

Uz Adžića je i Ognjen Žmirić, delegat u Vijeću naroda RS. Žmirić je desna ruka Adžića i imaju zajednički kapital,  posebno u Novoj Topoli.

Drugi kandidat Režima Željko Sladojević kandidovan je od brojnih nezadovoljnih članova Gradskog odbora SNSD-a Gradiška, kao “nezavisni kandidat”.

Uz Sladojevića su i aktuelni ministar trgovine Denis Šulić, Milan Ljepojević, savjetnik Milorada Dodika, Gojko Zeljković, brat Spasana Zeljkovića koji je zet Milorada Dodika. Spasan Zeljković oženjen je Dodikovom sestrom, a njegov sin je Vico Zeljković.

Sladojevića još podržavaju advokat Mile Kovačević, bivši predsjednik FS RS, sudija Branimir Maletić, Nemanja Panić doskorašnji sekretar Skupštine grada Gradiške i nosilac liste partije Igora Radojičića.

Uz Sladojevića su i Miladin Branković bivši direktor Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Gornjim Podgradcima, Davor Simišić predsjednik KUD “Lepa Radić”, zaposlen u Centru za socijalni rad Gradiška.

Simišić je odbornik SNSD-a u ovom sazivu u skupštini Grada, ali ga Adžić nije stavio na listu za predstojeće izbore, pa se okrenuo protiv njega.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...