STEVANDIĆ DOŽIVIO TEŠKO PONIŽENJE U BEOGRADU: Voditeljica PINK-a nije znala ni koju funkciju obavlja, predstavila ga kao... (VIDEO)

"Svaki put ako kažem jedno onda je drugo, ako kažem drugo onda je prvo, više ne znam šta treba da kažem", nezainteresovano je dodala Jeremić na Stevandićeve prigovore. 

  • Mini market

  • 15. Sep. 2024  15. Sep. 2024

  • 1

Svaki put kada predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otputuje u Srbiju povodom određenog važnijeg datuma, on svojim domaćinima da do znanja kako on nije nikakav bosanski Srbin, Srbin iz Bosne ili, ne daj bože, Bosanac. Ne krije da ga ovi pojmovi itetako frustriraju kad god ih čuje. 

Ne želi bilo kakve prefikse ispred nacionalnog imena, bilo šta što podsjeća da nije građanin ("uže") Srbije. On želi potpunu integraciju Republike Srbije i Republike Srpske na kulturnom, jezičkom, obrazovnom i svakom drugom planu sve dok se, kako često kaže, ne ukaže povoljna prilika da ih i potpuno spoji u jednu državu. 

Razumijevanje za to je našao kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pa je zajedno sa njim i osmislio tzv. Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kojeg svake godine obilježavaju 15. septembra. 

No, dugogodišnje ponavljanje i predan rad izgleda da nije urodilo nikakvim plodom u srbijanskoj javnosti. Interesovanje za Republiku Srpsku, njene zvaničnike i građane jedva da postoji, pa tako ni novinari, koji bi to valjda iz profesionalnih razloga trebali znati, nemaju ni osnovna znanja o Republici Srpskoj. 

Potvrdilo je to jutrošnje gostovanje predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića u programu režimske televizije PINK. Voditeljica Jovana Jeremić već na samom početku emisije, prilikom predstavljanja svoga gosta, napravila je veliki gaf.

Stevandića je predstavila kao "predsjednika Narodne skupštine Federacije BiH", a kada je on kažiprstom ukazao na ozbiljnu grešku, Jeremić je samo pokazala da je ta podjela na entitete u BiH baš i ne zanima, niti funkcija koju Stevandić obavlja. 

"Svaki put ako kažem jedno onda je drugo, ako kažem drugo onda je prvo, više ne znam šta treba da kažem", nezainteresovano je dodala Jeremić na Stevandićeve prigovore. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...