„ŽENA OPLJAČKALA SVE, A VUČIĆ DAO PARE ZA CIJELI GRAD…“: Društvene mreže gore nakon Dodikove posjeti Federaciji BiH…

Dodik je na društvenoj mreži X ukinuo mogućnost komentiranja, ali bilo je prekasno.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2024  

  • 0

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon istupa lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Naime, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, u izbornoj je kampanji posjetio Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar, općine u Federaciji BiH.

-Veoma je važno to što danas srpska djeca u Glamoču izučavaju maternji srpski jezik. Vidim da stvari u Glamoču idu nabolje, što me zaista raduje. Potrebno je da srpski narod bude jedinstven, ali i važan dio života Srba je Crkva, koja je spasila ovaj narod kroz vijekove i očuvala njegov identitet. Pozivam sve naše ljude da glasaju za SNSD i našeg kandidata za načelnika opštine Nebojšu Radivojšu jer je SNSD može da obezbijedi još bolji život našem narodu, poručio je Dodik.

-Republika Srpska je zainteresovana da pomogne ljudima koji žive u Grahovu. Mi ćemo u idućim godinama odlukom Vlade odrediti ove četiri federalne opštine, među kojima je i Grahovo, kao posebnu zonu od interesa za Srpsku i odredićemo da pojačamo njihov budžet sa po milion KM godišnje i to će rasti kako raste republički budžet. U Grahovu će biti otvorena ambulanta koju će plaćati Republika Srpska i Kabinet predsjednika. SNSD kao stranka je posvećena opštinama kao što je Grahovo, koje formalno i pravno nisu u sastavu Srpske, ali jesu dominantne u srpskom narodu i zato su ogledalo Republike Srpske. Kandidat SNSD-a za načelnika Grahova Petar Malinović saradnjom s institucijama Srpske može doprinijeti boljem životu građana, poručio je Milorad Dodik na skupu u Bosanskom Grahovu.

Uslijedili su brojni komentari stranačkih botova, ali i poneki komentar koji se neće dopasti Dodikovom režimu.

Dodik je na društvenoj mreži X ukinuo mogućnost komentiranja, ali bilo je prekasno.

-Biće donesena odluka o dodjeli po milion KM pomoći za četiri srpske povratničke opštine u Federaciji BiH. Na tribini SNSD-a u Drvaru pozvao sam Drvarčane da na predstojećim izborima podrže za načelnika opštine Dušicu Runić, kao i odborničku listu SNSD-a, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...