RAMIZ SALKIĆ UPOZORAVA: Njihovo prisustvo može iznenaditi samo naivne, ništa nije slučajno…

Njima očito veći problem predstavljamo mi što tražimo naša prava i ukazujemo na diskriminaciju nego li oni koji provode diskriminaciju i krše naša prava, poručio je Salkić.

  • Mini market

  • 02. Avg. 2024  

  • 0

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike srpske Ramiz Salkić komentirao je prisustvo prestavnika EU i OSCE-a prilikom održavanja javne rasprave o izmjenama zakona o zastavi, grbu i himni bh. entiteta Rs, koje kako kaže Salikić, može iznenaditi samo naivne.

-Sjećamo li se prisustva vojnika EUFOR-a na obilježavanju neustavnog 9. januara kao dana entiteta Rs, polaganja cvijeća na vojničkom groblju u Bratuncu delegacije EU,

OSCE-ovog primanja priznjanja od strane NSRs na istoj svečanosti kada su priznanjima nagrađeni i presuđeni ratni zločinci.

Nakon reakcija pomenuti vojnik je vraćen u matičnu državu bar tako kažu.

Oni koji polagaše cvijeće poginulim vojnicima vojske koja je presuđena da je počinila genocid se kao izvinuše uz iskazanu svijest da su položili cvijeće na mjestu gdje su ukopani poginuli vojnici.

Za očekivati je da će izdati neko saopštenje, obrazložiti i opravdati svoje prisustvo na javnoj raspravi o zakonu koji treba da prekrši raniju odluku ustavnog Suda Bosne i Hercegovine uvede novi grubi oblik diskriminacije sa elementima teške povrede osjećanja žrtava genocida i drugih teških ratnih zločina.

Ključni je problem što oni sve nas zajedno gledaju kao jednake krivce zanemarujući istinu o agresiji i postojećim sudskim presudama.

Naš pristup prema njima treba biti jasan i otvoren sa potpunom sviješću o njihovom neprincipijelnom djelovanju sa ciljem relativizacije i izjednačavanja odgovornosti.

Njima očito veći problem predstavljamo mi što tražimo naša prava i ukazujemo na diskriminaciju nego li oni koji provode diskriminaciju i krše naša prava.

Da nije tako njihov odnos bio bi potpuno drugačiji utemeljen na ljudskim pravima i slobodama, ustavu, pravosnažnim sudskim presudama i pozitivnim vrijednostima demokratskog svijeta, poručio je Salkić.

Zastupnik u NSRS-u govorio je za „Slobodnu Bosnu“ o opasnim namjerama vlasti u bh. entitetu Republika Srpska i porukama koje dolaze iz Banje Luke a tiču se nesrpskog stanovništva u tom bh. entitetu.

Više pročitajte OVDJE!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...