BUJANEC NAKON THOMPSONA NAPAO PUPOVCA I KLASIĆA: " Novi desni val zapljuskuje dušmane i njihove pomagače. Bježi u Srbiju, pravac Pašaluk"

Ne tako davno, u vrijeme kada se pojavila HOS-ova ploča s pozdravom “za dom spremni” u Jasenovcu, onda je još funkcionirao demokratski savez u obrani Ustava i ustavnih vrijednosti.

  • Regija

  • 09. Avg. 2024  

  • 0

Nakon dvogodišnje stanke, Marko Perković Thompson ponovno je postao središnja figura domaće glazbene scene. Njegov povratak dogodio se na koncertu “Imotski ne zaboravi”, održanom 6. kolovoza, gdje se kao gost pridružio Mati Buliću i Draženu Zečiću.

Ipak, nisu svi bili oduševljeni Thomsonovim povratkom. Nekima je zasmetalo to što se uoči koncerta mogle čuti pjesme Evo zore, evo dana te su se mogle vidjeti majice s insignijom HOS-a. Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac poručio je u četvrtak kako je slavlje u Imotskom posljedica odnosa prema službenom pozdravu NDH na koji se nedovoljno reagira i ne uzimaju se u obzir posljedice njegove upotrebe u različitim društvenim sferama, od Sabora do službenih komemoracija.

Ne tražim krivce za slavlje u Imotskom, tražim samo osviještenost. Ne spadam među one koji bi ovu situaciju iskoristili za političku kampanju i prebacivanje odgovornosti na nekoga drugoga, kao što je to učinio predsjednik RH. Mislim da je ovo stvar zaštite ustavnih vrijednosti Republike Hrvatske i potrebe za jasnijom zaštitom demokratskih vrijednosti i demokratskih stremljenja RH”, rekao je Pupovac.

Ovakve pojave, navodi Pupovac, bile one u saboru ili na drugim mjestima, ne samo u Imotskom, nego i dan prije u Kninu, na glavnom kninskom trgu, su alarmantne i traže demokratski politički savez u obrani Ustava i ustavnih vrijednosti RH. Ne tako davno, u vrijeme kada se pojavila HOS-ova ploča s pozdravom “za dom spremni” u Jasenovcu, onda je još funkcionirao demokratski savez u obrani Ustava i ustavnih vrijednosti.

“On se u međuvremenu raspao i oni kojima je primarna zadaća da stvaraju taj savez i čuvaju ga, a to su predsjednik Republike i predsjednik sabora i druge političke figure u Hrvatskoj, nažalost, ili nemaju dovoljno svijesti ili političkog interesa za to”, rekao je Pupovac.

alt

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Stigao odgovor Bujanca

Nezadovoljstvo je izrazio i povjesničar Hrvoje Klasić: “Jadna takva država u kojoj 2024. godine trebate zakonski propisati da je pozdrav koji su koristili Hitlerove sluge i suradnici nešto štetno, da ga treba zakonski zabraniti i kažnjavati, umjesto da je to svima očigledno”, izjavio je za Hinu.

“Različita tumačenja su priče za malu djecu, Hrvatska pokazuje ovime samo da je nezrela država prepuna nacionalista, i to ekstremnih nacionalista”, dodao je Klasić.

Ističe da Hrvatska u Ustavu jasno navodi da se temelji na antifašizmu, a ne na ustaštvu Nezavisne Države Hrvatske.

Kako navodi, “za dom spremni” bio je ustaški pozdrav i 1941. i 1991. godine, i to što su ga započeli koristiti neki drugi koji sebe nisu nazivali baš tim imenom, ne mijenja na stvari.

Sada se o cijeloj situaciji oglasio i TV voditelj Velimir Bujanec, “Pupovac kmeči, Klasića je sram živjeti u Hrvatskoj”, započeo je Bujanec i nastavio:

“Klasiću, ako ti nije OK u Hrvatskoj – bjež’ u Srbiju! Tvoji su ionako previše naših potjerali u Irsku. Pupovče, ako se bojiš domoljubne atmosfere i hrvatske mladosti, kupi Tomu Vinkovića i – pravac Pašaluk”, napisao je Bujanec i nadodao:

“Novi desni val zapljuskuje dušmane i njihove pomagače. Panika je enormna! Pomoći im neće – ni plenkisti, ni benavisti, ni komunisti, ni globalisti…”, poručio je Bujanec.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...