NASTAVLJEN TOPLOTNI TALAS: Zenica danas najtopliji grad sa 41 stepen

U Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana biti pretežno sunčano i vruće.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2024  14. Avg. 2024

  • 0

U Bosni i Hercegovini danas preovladava pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima u Bosni su registrovani rijetki lokalni pljuskovi.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica 22; Bihać 32; Sokolac 33; Livno 34; Neum, Prijedor i Sanski Most 35; Široki Brijeg i Srebrenica 36; Banja Luka, Bugojno, Drvar, Gradačac i Trebinje 37; Sarajevo, Doboj i Tuzla 38; Bijeljina, Mostar i Zvornik 40 i Zenica 41 stepen.

U Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana biti pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne u Bosni uz razvoj oblačnosti mogući su lokalni pljuskovi na području Krajine, centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna uglavnom između 34 i 40 stepeni, lokalno do 42.

U Sarajevu će biti prijepodne sunčano. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 19, a najviša dnevna oko 38 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...