STIŽE OSVJEŽENJE, ALI SAMO NA KRATKO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana…

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

  • Vijesti

  • 15. Avg. 2024  

  • 0

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Poslije podne u Bosni uz razvoj oblačnosti mogući su lokalni pljuskovi na području Krajine, centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 42°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U drugom dijelu dana usljed razvoja oblačnosti moguć je poneki lokalni pljusak u planinskim područjima. Vjetar slab u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 41°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini i dalje vruće, ali manje stabilno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugom dijelu dana sve više oblaka usljed nastupajućeg ciklona sa zapada koji se očekuje u ponedjeljak. Mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...