ALCARAZ ISPAO S ATP-a U CINCINNATIJU: Evo šta to znači za Novaka Đokovića

Novak Đpkoivć je odustao od Cincinnatija i time ostao bez 1.000 ATP poena, a sada zna da će najmanje biti treći na ATP listi prije početka US Opena.

  • Sport

  • 16. Avg. 2024  16. Avg. 2024

  • 0

Carlos Alcaraz, španski teniser, doživio je šokantan poraz u 2. kolu mastersa u Cincinnatiju, pošto je bolji od njega bio Gael Monfils sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:4).

Novak Đpkoivć je odustao od Cincinnatija i time ostao bez 1.000 ATP poena, a sada zna da će najmanje biti treći na ATP listi prije početka US Opena.

Alkaraz je imao priliku da ga prestigne, da je osvojio Cincinnati, ali se to neće desiti, jer je poražen od Monfilsa.

Jedini koji može da ga preskoči na ATP listi sada je Alexander Zverev i to samo ukoliko osvoji trofej u Cincinnatiju.

Ukoliko se to ne dogodi, Novak će ostati drugi na svijetu, što će mu potencijalno olakšati žrijeb za posljednji grand slam.

Ipak, ukoliko Zverev stigne do trofeja, ta pozicija tri znači da će i prije finala moći da odmjeri snage sa Jannikom Sinnerom (barem u teoriji).

Satnica žrijeba za US Open još uvijek nije objavljena, ali se očekuje da bude u četvrtak oko 17 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...