HDZ SE NE ŠALI: Čović želi zagospodariti FUP-om i FTV-om, Trojka mu sve daje...

Govoreći o Federalnoj televiziji, Džeba je kazao kako je direktor FTV-a već 16 godina Bošnjak (Džemal Šabić op.a) te da se „tu mora napraviti reda“.

  • Mini market

  • 17. Avg. 2024  17. Avg. 2024

  • 0

Damir Džeba, šef Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH je u izjavi za RTV Herceg-Bosna najavio kako će 3. septembra Zajednička radna grupa obaviti intervjue sa 11 kandidata za članove Upravnog odbora, prenosi Ljudski.ba.

U Komisiji za izbor i imenovanja koja je počela sa radom u junu,  članovi su Aner Žuljević (SDP), Goran Opsenica (HDZ), Rasim Smajlović (NIP) iz Predstavničkog doma PFBiH, dok su iz Doma naroda Milan Ševo (HDZ) koji je i predsjednik i Kristina Petrović (SDP).

Govoreći o Federalnoj televiziji, Džeba je kazao kako je direktor FTV-a već 16 godina Bošnjak (Džemal Šabić op.a) te da se „tu mora napraviti reda“.

„Konačno smo doveli to do kraja da izaberemo članove UO koji će izabrati novog direktora i novo Programsko vijeće“, kazao je Džeba.

On je upućen i u proceduru izbora članova Nezavisnog odbora pa je tako kazao da su stigle 32 prijave koje će biti tek otvorene 3. septembra.

Nakon što se izaberu članovi Nezavisnog odbora oni će nakon konstituisanja raspisati konkurs za direktora i zamjenika direktora Federalne uprave policije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...