DAČIĆ OTKRIO DETALJE LIKVIDACIJE SENADA RAMOVIĆA: „Prilikom hapšenja je pucao na policiju, ispalio je tri, četiri hica…“

Dačić je kazao da je BIA locirala Becana, a MUP hapsio.

  • Regija

  • 18. Avg. 2024  

  • 0

Potpredsjednik srbijanske vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i zvanično je jutros potvrdio da je Senad Ramović Becan noćas likvidiran u zajedničkoj akciji BIA-e i MUP na području novopazarskog sela Hotkovo.

„Pronađen je u kući koja je bila nekoliko storina metara od njegove, kuća je vlasništvo njegovog zeta kriminalca koji je na izdržavanju kazne u Nišu. On je, kako se to kaže, pružio otpor, pucao je na policiju, ispalio 3-4 hica i pripadnici SAJ-a su ga likvidirali“, rekao je Dačić gostujući na TV Prva.

Dačić je kazao da je BIA locirala Becana, a MUP hapsio.

On je rekao da je u pitanju bila akcija hapšenja Becana, koji je bio u bjekstvu, poslije terorističkog akta kod ambasade Izraela u Beogradu.

Dačić je rekao da postoje informacije da je Becan nakon terorističkog napada pobjegao na Kosovo, ali da je noćas pronađen u Hatkovu.

„To je inače njegovo selo, ali nije bio u svojoj kući. Pronađen je u kući koja je bila nekoliko stotina metara od njegove“, rekao je Dačić i dodao da je kuća u vlasništvu Becanovog zeta, koji je trenutno u zatvoru.

„Prilikom hapšenja je pucao na policiju, ispalio je tri, četiri hica, i pripadanici jedinice su ga likvidirali“, rekao je on.

Dačić je rekao da je BIA locirala Becana, da su službe koordinirano reagovale i pripremale njihovo hapšenje.

„Ta akcija se desila sinoć kasno i ovo je sada zvanična potvrda“, rekao je Dačić.

„Sećate se zastava i prizora uz ne znam koliko noževa, mačeva i svega ostalo što je pronađeno u stanu. On je nakon toga pobegao na KiM, sada se vratio i zahvaljujući obaveštajnim informacijama iz njemu bliskih krugova je locirano gde se nalazi“, naveo je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...