NARANDŽASTO UPOZORENJE U BiH: Pljuskovi i grmljavina, takav će biti i početak sedmice

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

  • Vijesti

  • 18. Avg. 2024  18. Avg. 2024

  • 0

Danas je u Bosni i Hercegovini prije podne bilo pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana usljed razvoja oblačnosti širom zemlje su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina. Nevrijeme je zahvatilo više gradova od Stoca, Banja Luke, Jajca, Kotor Varoši, prenosi novinska agencija Patria.

Temperature zraka izmjerene u 14:00 sati (°C): Bjelašnica 20; Ivan Sedlo 26; Sokolac 27; Bugojno i Livno 30; Neum, Srebrenica i Trebinje 32; Bihać, Sanski Most i Široki Brijeg 34; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 35; Doboj i Zenica 36; Mostar 39°C.

U ponedjeljak 19.8.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno će biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U Sarajevu sunčanije prije podne. Više oblačnosti se očekuje od sredine dana. Povremeno može padati kiša od sredine dana prema večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...