JASNA PORUKA: Katz obećava da će djelovati protiv onih koji se protive Izraelu

Ured na okupiranoj palestinskoj Zapadnoj obali zatvoren je nakon odluke Izraela da oduzme akreditaciju norveškim diplomatima koji tamo rade

  • Svijet

  • 18. Avg. 2024  

  • 0

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz kaže da će njegova vlada nastaviti održavati “status i nacionalnu čast” Izraela, nakon što je Norveška zatvorila svoj diplomatski ured za Palestinske vlasti.

Ured na okupiranoj palestinskoj Zapadnoj obali zatvoren je nakon odluke Izraela da oduzme akreditaciju norveškim diplomatima koji tamo rade.

Katz je na X napisao da je Izrael to učinio “zbog norveškog priznanja palestinsko-hamasovske države nakon masakra 7. oktobra i njene podrške izdavanju naloga za hapšenje premijera Benjamina Netanyahua i izraelskih zvaničnika”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...