IDI MI, DOĐI MI: Trener GOŠK-a iznenadio novinare nakon utakmice sa FK Sarajevo...

Domaći nogometaši dominirali su većim dijelom utakmice, a u finišu prvog dijela došli su do prednosti od dva gola.

  • Sport

  • 20. Avg. 2024  

  • 0

Sinoć je odigrana utakmica trećeg kola Premijer lige BiH između FK Sarajevo i GOŠK-a, a domaći tim slavio je pobjedu rezultatom 3:1.

Sarajevo je ubilježilo treću pobjedu u sezoni i s maksimalnim učinkom zauzima prvo mjesto na tabeli, dok je Gošk ostao na začelju bez osvojenog boda.

Domaći nogometaši dominirali su većim dijelom utakmice, a u finišu prvog dijela došli su do prednosti od dva gola.

Gošk je od 30. minute igrao s igračem manje nakon što je Sipović dobio crveni karton koji mu je sudija Sivac pokazao nakon intervencije VAR-a.

Brojčanu prednost Sarajevo je iskoristilo u 41. minuti kada je Renan Oliveira dobro reagirao na odbijenu loptu nakon šuta Đorđevića i pospremio je u mrežu. Nekoliko minuta kasnije slična situacija, a ovaj put strijelac je bio Guliashvili koji je bio na pravom mjestu nakon što je golman Karić kratko odbio loptu nakon udarca Beganovića.

U drugom poluvremenu Sarajevo je nastavilo s napadima i imalo nekoliko prilika preko Oliveire i Čatakovića, koji se uspio upisati u strijelce u 69. minuti kada je na centaršut Unušića glavom poslao loptu u gol.

Dvije minute kasnije gosti su postigli utješni pogodak preko Lagumdžije, koji je iskoristio ubacivanje iz kornera Ikića i grešku golmana Rockova te pogodio za konačnih 3:1.

Nakon utakmice nezadovoljan je bio trener GOŠK-a Daniel Pranjić.

Naime, Pranjić se prvo nije pojavio pred kamerama nakon utakmice, a nakon toga pojavio se na press konferenciji, ali je izjavio sljedeće:

"Čestitam na pobjedi Sarajevu, nemam komentara na utakmicu", rekao je Pranjić.

Na pitanje zašto je došao na press konferenciju Pranjić je rekao:

 "Došao sam ovdje iz respekta prema vama i to je to, nemam više komentara. Šta god budete pitali, nemam komentara", kazao je Pranjić, zahvalio se, ustao i otišao s press konferencije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...