MINISTRICA HOTA-MUMINOVIĆ PORUČILA: Ministarstvo podržava širenje kapaciteta produženog boravka, postoji mogućnost sufinansiranja

Novi Pedagoški standardi omogućavaju formiranje grupe produženog boravka sa samo 4 učenika. Po ovom svaka škola sada može pokrenuti produženi boravak.

  • Društvo

  • 21. Avg. 2024  

  • 0

Ministrica obrazovanja u Kantonu Sarajevo Naida Hota-Muminović pojasnila je na društvenim mrežama kako novi zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u KS omogućava sufinansiranje rada produženog boravka. "Ovo Ministarstvo, ova Vlada i zastupnici koji su podržali ovaj Zakon poslali su jasnu poruku da je rad produženog boravka u školi mnogostruko važan. Novi Pedagoški standardi omogućavaju formiranje grupe produženog boravka sa samo 4 učenika. Po ovom svaka škola sada može pokrenuti produženi boravak. Baš zbog toga, mnoge škole od nove školske godine po prvi put uvode produženi boravak. Nažalost, od roditelja čujem da pojedine škole imaju namjeru reducirati broj razreda kojima bi produženi boravak bio dostupan. Pri tome neformalno odgovornost prebacuju na Ministarstvo. Kažu: ministrica ne dozvoljava. Evo da javno kažemo da Ministarstvo ne podržava reduciranje, već samo širenje kapaciteta produženog boravka. To nisu veliki zahvati u organizaciji rada, a potreba je velika. I da najavimo dobru vijest: u četvrtak će Vlada Kantona Sarajevo na dnevnom redu imati program sufinansiranja produženog boravka. Javljamo se uskoro sa više informacija o ovom programu...", napisala je Hota-Muminović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...