VUKANOVIĆ OPLEO PO LIDERU SNSD-a: "Dodik se od separatiste i srbende pretvorio u BH fanatikosa"

"On i Željka se polako vraćaju na fabrička podešavanja..."

  • Mini market

  • 21. Avg. 2024  21. Avg. 2024

  • 0

Današnji istup predsjednika RS-a Milorada Dodika na platformi X u kojem je naveo da "secesija nikada nije bila naša politika", prokomentirao je opozicioni zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

"Ako je suditi po promijenjenom ponašanju i diskursu, te statusu Milorada Dodika na društvenoj mreži "iks", bivšem "Twitteru", on i Željka se polako vraćaju na fabrička podešavanja, na vrijeme kada su bili dašak svježine na Balkanu. Strah i sankcije čine čudo, pa se Dodik, uplašen zbog mogućeg gubitka vlasti, novca i privilegija, od separatiste i srbende koji godinama galami, najavljuje samostalnost i nezavisnost Republike Srpske, koji otvoreno prijeti secesijom i razdružuvanjem, sada pretvorio u BH fanatikosa i centralistu koji ne spori suverenitet domovine Bosne i Hercegovine", naveo je Vukanović na svom blogu.

Podsjetimo, predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik istakao je danas da je borba protiv terorizma obaveza cjelokupnog slobodnog svijeta i da je u tom kontekstu značajna posjeta direktora CIA-e Williama Burnsa BiH.

Dodik je rekao da je RS posvećena toj borbi i da pozdravlja svaku saradnju u toj oblasti.

"RS nikada nije sporila suverenitet i teritorijalni integritet BiH shodno Dejtonskom sporazumu i secesija nikada nije bila naša politika. Ali RS ima pravo na političku borbu za svoj status, shodno slovu Dejtonskog sporazuma", poručio je Dodik.

Ponovio je svoj stav da je "BiH zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda" i da s toga ohrabruje stav Burnsa da "odgovornost za funkcionisanje zemlje leži na svim etničkim zajednicama".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...