ON JE HIT OVIH IZBORA: Prije četiri godine bio kandidat HDZ-a, a sada je na listi SDA

Prema zvaničnoj biografiji objavljenoj na stranici tuzlanske SDA, Božo Stjepić je po zanimanju medicinski tehničar. Rođen je 1982. godine u Tuzli gdje je završio srednje obrazovanje u JU Srednja Medicinska škola.

  • Mini market

  • 10. Sep. 2024  10. Sep. 2024

  • 1

Nije tajna da bh. politička scena obiluje brojnim tzv. preletačima, političarima koji zbog svojih, uglavnom materijalnih razloga, mijenjaju stranačku pripadnost. 

Građanima su svakako najpoznatiji oni koji politički djeluju na području Sarajeva budući da mediji o njima najviše izvještavaju, no preletača ima širom BiH, a za neke od njih nikakav problem ne predstavlja preći iz jedne u drugu nacionalnu stranku. 

Nedavno je pažnju javnosti zaokupiralo ime Amera Beganovića, kandidata za Gradsko vijeće Zenice.

Beganović je na prošlim izborima bio kandidat Naše stranke za vijećnika u Zenici a na ovima je isto tako kandidat za zeničko Gradsko vijeća ali HDZ-ov. 

Najnoviji hit preletač je Božo Stjepić, kandidati SDA za Gradsko vijeće Grada Tuzle. Naime, on je prije četiri godine bio kandidat za istu poziciji ali na listi HDZ-a. 

Njemu očigledno ne predstavlja nikakav problem što se njegova bivša i njegova sadašnja stranka obraćaju različitom biračkom tijelu. Da ne pišemo o dijametralno suprotnom pogledu ove dvije stranke na prošlost i budućnost BiH. No, ako će Stjepićev primjer pomoći u poboljšavanju međunacionalnih odnosa u BiH, onda mu ne treba posebno zamjeriti. 

Prema zvaničnoj biografiji objavljenoj na stranici tuzlanske SDA, Božo Stjepić je po zanimanju medicinski tehničar. Rođen je 1982. godine u Tuzli gdje je završio srednje obrazovanje u JU Srednja Medicinska škola.

Bio je dugogodišnji kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju. 1999. godine bio je kadetski prvak BiH u kuglanju. 2000. godine je zauzeo drugo mjesto u izboru sportiste godine u konkurenciji kadeta. Trenutno je zaposlen u Javnoj zdravstveno-nastavnoj ustanovi Dom Zdravlja "Mustafa Šehović" Tuzla.

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...