HLADAN TUŠ IZ SRBIJE: Ovo su poruke političara i uglednih građana upućene Miloradu Dodiku, nakon iznenadne posjete šefa CIA-e Sarajevu…

Odabrali smo najzanimljivije komentare.

  • Mini market

  • 22. Avg. 2024  22. Avg. 2024

  • 0

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Naime, Milorad Dodik je komentirao posjetu šefa CIA-e Williama Burnsa Sarajevu, nakon čega su uslijedile brojne reakcije političara, poznatih advokata i građana Srbije. Među onima koji su komentirali Dodikovu skrušenost nakon posjete šefa CIA-e Sarajevu bili su i Nemanja Milošević, Balša Božović, Ivan Videnović, Boban Bogdanović, Čedomir Stojković

Odabrali smo najzanimljivije komentare.

-Borba protiv terorizma je obaveza cjelokupnog slobodnog svijeta i u tom kontekstu je značajna posjeta direktora CIA gospodina Vilijama Bernsa BiH. Republika Srpska je posvećena toj borbi i pozdravlja svaku saradnju u toj oblasti. Republika Srpska nikada nije sporila suverenitet i teritorijalni integritet BiH shodno Dejtonskom sporazumu i secesija nikada nije bila naša politika. Ali Republika Srpska ima pravo na političku borbu za svoj status, shodno slovu Dejtonskog sporazuma. BiH je zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda, stoga ohrabruje stav gospodina Bernsa da odgovornost za funkcionisanje zemlje leži na svim etničkim zajednicama, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...