O NJEMU BRUJI HRVATSKA: Pogledajte kako je bivši nogometaš Hajduka slavio pogodak protiv Zrinjskog...

U ljeto 2022. došao je na posudbu u Hajduk, ali je tokom jedne sezone na Poljudu odigrao samo 18 utakmica te se vratio u Guimaraes.

  • Sport

  • 22. Avg. 2024  

  • 0

Toni Borevković stoper portugalske Vitorije Guimaraes, postigao je gol za domaću pobjedu nad Zrinjskim 3:0 u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. Borevković je glavom na ubačaj iz kornera postigao gol koji možete pogledati OVDJE.

Taj pogodak je burno slavio.

Dva su razloga za to: postigao je gol za potvrdu uvjerljive pobjede kojom je njegov klub došao nadomak grupe eurokupa i UEFA-inih miliona te je Borevkoviću ovo tek treći gol u karijeri. Po jedan je prije ovog dao za Rudeš i Rio Ave.

Borevković je prošao Dinamovu omladinsku školu, odakle je 2016. prešao u Rudeš. Dvije godine kasnije otišao je u Portugal te je tamo i sada uz jednu sezonu posudbe u Hajduku.

Prvo je igrao za Rio Ave, odakle je 2021. prešao u Vitoriju uz odštetu od 1.2 miliona eura. U ljeto 2022. došao je na posudbu u Hajduk, ali je tokom jedne sezone na Poljudu odigrao samo 18 utakmica te se vratio u Guimaraes.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...