DOBRA UTAKMICA: Borac izborio remi u Mađarskoj, Banja Luka sanja grupnu fazu Europske lige

Ferencvaroš i Borac večeras su na Groupama Areni odmjerili snage u prvoj utakmici play-offa Evropske lige, a na kraju je konačan rezultat ovog meča glasio 0:0.

  • Sport

  • 22. Avg. 2024  22. Avg. 2024

  • 0

Susret u Mađarskoj je počeo nešto mirnije, odnosno bez pravih prilika, s obzirom na to da su obje ekipe ispitivale snage, a onda je u devetoj minuti Borac zaprijetio preko Caroline, ali je lopta otišla pored gola.

U nastavku je Ferencvaroš imao nešto veći posjed, ali bez prijetnje prema golu Borca, da bi u 13. minuti na drugoj strani uzvratio Lukić, ali je lopta otišla preko gola.

Vukčević je potom imao novu priliku za banjalučku ekipu, ali nije bilo većih opasnosti za protivničkog golmana, a onda je u 26. minuti Manojlović upisao sjajnu intervenciju.

Nakon kornera, jedan igrač mađarske ekipe je uputio dobar udarac, a golman banjalučkog tima je odlično odreagovao. Ferencvaroš je novu priliku imao u 30. minuti, kada se Traore sjajno izborio za šut, ali je lopta otišla preko gola, navodi Sport1.

Poslije toga je mađarski tim opet imao veći posjed, ali nije mogao stvoriti nešto ozbiljniju šansu za gol, pa su se Banjalučani u tim trenucima sjajno branili, a onda je uslijedila jedna kontra. U šansi se našao Savić, šutirao je, ali je njegov udarac zaustavio protivnički golman.

Ujedno, to je bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu, pa se na odmor otišlo kod rezultata 0:0.

Drugo poluvrijeme je počelo dobrom kontrom Banjalučana, ali je Lukić bio u ofsajdu, a onda je domaći sastav u 55. minuti tražio penal nakon jednog duela bez lopte u kaznenom prostoru Borca, ali je sudija pokazao da se igra nastavi dalje.

Samo minut kasnije, ponovo je na visini zadatka bio Manojlović, koji je opet spasio Borac svojom odbranom, a onda je Traore šutirao sa  dvadesetak metara i njegov udarac je izblokirao golman banjalučkog sastava. 

U 67. minuti je Zachariassen zaprijetio. Primio je loptu na prsa u kaznenom prostoru, šutirao je odmah, ali je lopta otišla pred gola.

Poslije prilike Zachariassena, Ferencvaroš je napadao, ali je Borac dobro stajao na terenu, te je zaustavio sve šanse protivničke ekipe, a u 90. minuti je mogao doći i do vodstva. Carolina je šutirao u blok, iako je imao usamljenog Čavića na drugoj strani, pa je tako propala dobra šansa za Banjalučane. 

U 91. minuti je Kvržić zaustavio Misidjana na vrhu kaznenog prostora, da bi potom četiri minute kasnije Ferencvaroš imao veliku priliku. Borges je šutirao sa nekoliko metara, ali je Manojlović maestralno zaustavio njegov udarac. To je bila i posljednja šansa na susretu, pa je konačan rezultat meča u Mađarskoj bio 0:0.

Podsjetimo, revanš susret između gore dvije spomenute ekipe se igra sljedeće sedmice, tačnije sljedećeg četvrtka na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...