DEBAKL KAKAV SE RIJETKO VIĐA: Srbijanski klubovi dotaknuli dno, ispred njih su i nogometni amateri...

"Utakmica je završila našim visokim porazom. Znamo da je ovo playoff sa dva susreta, znamo da nas čeka revanš pred našim navijačima.

  • Sport

  • 23. Avg. 2024  

  • 0

Fudbalski klub TSC sinoć je izgubio u Izraelu protiv ekipe Maccabija Tel Aviva sa 3:0.

Nakon utakmice izjavu je dao i trener TSC-a, Dean Klafurić.

"Utakmica je završila našim visokim porazom. Znamo da je ovo playoff sa dva susreta, znamo da nas čeka revanš pred našim navijačima.

SRBIJANSKI KLUBOVI DOTAKNULI DNO

Na trenutnoj tabeli koeficijenata za sezonu 2024/2025, Srbija je ubjedljivo na posljednjem 54. mjestu sa svega 0.500 bodova, a ispred Srbije su Lihtenštajn, San Marino, Sjeverna Irska, Andora..

Loši rezultati klubova iz Srbije nastavljeni su i ove sedmice. Crvena zvezda je poražena od Bodo Glmita rezultatom 2:1 u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka, TSC je poražen 3:0 od Maccabija u prvoj utakmici play offa Evropa lige, a Partizan je poražen 0:1 od Genta u prvoj utakmici playoffa Konferencijske lige.

Radnički iz Kraguejvac je put završio u drugom pretkolu Konferencijske lige, a Vojvodina u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Prije tri sezone, zahvaljujući dobrim izdanjima prije svega Crvene zvezde, ali i Partizana, Srbija je dobila pred predstavnika u Evorpi, od čega dva u pretkolima Lige prvaka. Čini se da je to za Srbiju ogroman zalogaj u ovom trenutku.

U zadnjih 40 evropskih utakmica, klubovi iz Srbije imaju čak 35 poraza, dvije pobjede i tri remija.

Partizan i Radnički su jedini koji su u tom periodu uspjeli pobijediti neki klub, a Partizan je jedini klub iz Srbije koji je u zadnje dvije sezone ostvario evropski prolaz, prošle sezone su eliminisali azerbajdžanski Sabah na penale.

Mnogi su mišljenja da je rast koeficijenta prebrzo došao za fudbal u Srbiji koji je sada stigao na samo začelje evropskog karavana. I ne samo to, klubovi iz Srbije teško dolaze do bilo kakvih pobjeda bez obzira na jačinu protivnika.

Prošle sezone TSC i Crvena zvezda su u 12 utakmica grupne faze ostvarili dva remija i deset poraza. Prvo je Braga elminisala TSC Bačka Topola u pretkolu Lige prvaka sa ukupnih 7:1 zatim je TSC ispao u grupu Europske lige, tamo osvojili jedan bod uz gol razliku 6:19. Crvena zvezda je imala direktan plasman u grupu Lige prvaka, a tamo je osvojila jedan bod uz gol-razliku 7:15.

Čukarički je igrao grupu Konferencijske lige i završio sa šest poraza, uz gol razliku 2:16, a prije toga su upsiali dva poraza od Olympiacosa u play offu Evropa lige, dakle Čukarički je prošle sezone imao osam poraza u Evropi. Vojvodina je odmah ispala od APOEL-a, Partizan je izbacio Sabah pa u play offu Konferencijske lige, a zatim ispao od danskog Nordsjaellanda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...