MILANOVIĆ SE OPROSTIO OD MATIĆA: "Pamtit ću ga kao prijateljčinu, drugarčinu. Bio je hrabar, dobar i nepatvoren"



Predrag Fred Matić aktuelni zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu preminuo je danas u 63. godini.

  • Regija

  • 23. Avg. 2024  

  • 0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović oprostio se od preminulog europarlamentarca Predraga Freda Matića.

“Danas nas je napustio europarlamentarac, stranački kolega svojevremeno i prijatelj, prijateljčina, drugarčina – Predrag Fred Matić. Čovjek hrabar, dobar, nepatvoren u skladu s onom Baretovom pjesmom – kako je nazvao i svoju knjigu logorska sjećanja iz Srbije, iz zarobljeništva – ‘Ja sam samo čovjek, moje ime nije važno. Ovo što pričam, to je moj život, ništa lažno’. I Fred je bio – ništa lažno”, napisao je Milanović.

“Pamtit ću ga kao, ne znam je l’ se to na hrvatskom tako kaže, kao prijateljčinu, ali prava riječ je drugarčinu”, zaključio je predsjednik.

Danas nas je napustio europarlamentarac, stranački kolega svojevremeno i prijatelj, prijateljčina, drugarčina – Predrag...

Objavljuje Zoran MilanovićPetak, 23. kolovoza 2024.

Predrag Fred Matić aktuelni zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu preminuo je danas u 63. godini u Zagrebu od posljedica bolesti. Matić je hospitaliziran prije sedam dana u bolnici zbog komplikacija vezanih uz žuč. Matić je bio odlikovani dragovoljac Domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalid, umirovljeni brigadir HV-a i ministar branitelja u SDP-ovoj Vladi RH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...