ARMIN, MIRZA I HARIS: Trojica prijatelja u odvojenim slučajevima usmrtila četiri žene u Sarajevu

Stravične priče i sudbine...

  • Društvo

  • 24. Avg. 2024  

  • 0

Posljednji slučaj femicida u  Sarajevu potresao je sve građane Bosne i Hercegovine. Pomahnitali Mirza Duran bez razloga je usmrtio Nadiru Sahačić, piše Crna-Hronika.

Njih dvoje se uopće nisu poznavali. Duran je tog dana došao kod svog prijatelja Farisa Bašića koji je naknadno uhapšen zbog posjedovanja narkotika i sprečavanja službene osobe u obavljanju svoje dužnosti. Faris živi pored nesretne Nadire koja je tog kobnog dana samo otvorila vrata kako bi napravila propuh u kući.

Duran je ubistvo počinio na veoma okrutan način, te je žrtvi nanio veći broj ubodnih rana. Duran je koristio dva noža, a oba su pronađena pored tijela žrtve.

Na sudu se pravio da se ničeg ne sjeća i da ima amneziju.

Pomahnitali Mirza je prijatelj s Harisom Frelihom s kojim se intenzivno družio, proslavljao bajrame i provodio svoje vrijeme. Zajedničke slike objavljivali su na društvenim mrežama.

Haris Frelih osumnjičen je da je usmrtio Lejlu Suljić na pješačkom prelazu na Ilidži. Tragedija se dogodila 3. juna 2022. godine u 21:55 sati u u Rustempašinoj ulici na Ilidži, na pješačkom prelazu, gdje je Frelih automobilom udario Lejlu Suljić koja je tri mjeseca poslije nesreće preminula.

Treći Mirzin prijatelj je Armin Berberović, koji je u maju prošle godine automobilom ubio Azru Spahić i Almu Suljić u sarajevskom naselju Marijin Dvor. Armin je tog kobnog 26. maja u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole upravljao Mercedesom. Nažalost, Azra je ubijena na mjestu, dok je Alma kasnije podlegla povredama.

Mirza i Armin su dugogodišnji prijatelji. I oni su svoje prijateljstvo ‘okrunili‘ fotografijama na društvenim mrežama.

Najstariji je Armin koji ima 28 godina. Mirza ima 27, a Haris 25 godina. Svi su prijatelji.

Jedina razlika između Armina, Mirze i Harisa jeste ta što se njih dvojica nalaze u KPZ Zenica, dok je Haris na slobodi, piše Crna-Hronika.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...