ANALITIČARKA UJELA DODIKA ZA SRCE: Nakon pisanja Slobodne Bosne uslijedila žurna reakcija režimskih medija u RS-u

"Jedan od razloga za dolazak direktora CIA u region, između ostalog, bio je i veliki zaokret Republike Srpske ka Rusiji", rekla je Biljana Šahrimanjan Obradović što je očito isprovociralo pro-ruske medijske u Srbiji, koji podržavaju Dodika

  • Politika

  • 25. Avg. 2024  25. Avg. 2024

  • 1

Nakon što je Slobodna Bosna prva objavila vijest da je Milorad Dodik postao meta napada Vučičevih režimskih medija, nakon sastanka Aleksandra Vučića sa direktorom CIA-e Williamom Josephom Burnsom, opskurna proruska Dodikova "Vaseljenska TV", objavila je tekst u kojem napada Biljanu Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu.

Podsjećamo, jutros su, gostujući na režimskoj PINK televiziji kod Jovane Jeremić, predsjednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković i Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu, objasnili dolazak direktora CIA-e Williama Josepha Burnsa.

Tema emisije očigledno je bila ponašanje predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika prema američkim diplomatama, posebno prema Michaelu Murpyhju, ambasadoru SAD u BiH, Dodikovom bahatom izrugivanju američkoj administraciji.

Jeremić je u emisiju pozvala, očito po nalogu Vučića, Marinkovića i Šahrimanjan Obradović koji su bliski zvaničnom Washingtonu, da oni preko najgledanije televizije u Srbiji jasno poruče Miloradu Dodiku da mu je vrijeme odzvonilo i da treba da ide sa vlasti.

Portal "vaseljenska.net" piše kako "samozvana analitičarka Biljana Obradović ponovo je pokazala potpuni nedostatak znanja i objektivnosti, iznoseći niz neutemeljenih tvrdnji"

Gostujući u jutarnjem programu na televiziji Pink, u svom komentaru o predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i sankcijama koje su mu uvele Sjedinjene Američke Države, Obradović je istakla da su sankcije rezultat njegove nepodobnosti i opasnosti koju predstavlja za region.

Ona je iznijela i tvrdnju da su ove mjere jedini način na koji SAD mogu da "ograniče" Dodika, kao da je on neka nezaustavljiva sila u regionalnoj politici.

"Dodik je sada u potpunosti izolovan i sankcije su jedini način da se sa njim izađe na kraj", rekla je Obradović, zaboravljajući da sankcije ne predstavljaju instrument za izolaciju pojedinaca, već način da se pošalje politička poruka.

Međutim, režimski Dodikov medij kritikuje Obradovićku i navodi da bi trebala da se "fokusira na stvarne razloge i posljedice sankcija"

Dodikov medij dalje nastavlja: "Obradovićka je nastavila sa širenjem plitkih propagandnih narativa koji ne donose ništa novo ili korisno u javni diskurs"

Obradovićka je rekla za Pink da je "jedan od razloga za dolazak direktora CIA u region, između ostalog, bio je i veliki zaokret Republike Srpske ka Rusiji, što izaziva zabrinutost kod američke administracije već neko vrijeme".

Dodikov medij i na ovo je reagirao navodeći da: "Obradović ovu činjenicu potpuno zanemaruje, držeći se površnih objašnjenja i pokušavajući da manipuliše javnim mnjenjem".

Očito je da su ocjene analitičarke Biljane Šahrimanjan Obradović zaboljele Dodika i da su zbog toga opskurni proruski mediji stali u njegovu zaštitu. Tek će se u narednim danima i mjesecima osjećati posljedice dolaska direktora CIA-e u region, posebno će ih osjetiti Dodik i njegov režim u Banja Luci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...