UZ ZARADU OD 30 MILIONA EURA: Dinamo Zagreb se u velikom stilu plasirao u Ligu prvaka!

Nakon trijumfa 3:0 u Zagrebu, Dinamo je večeras kao gost u Bakuu slavio sa 2:0 i tako se sa ukupnih 5:0 u velikom stilu plasirao među 36 najboljih timova Evrope.

  • Sport

  • 28. Avg. 2024  

  • 0

Hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba plasirao se u Ligu prvaka nakon još jedne pobjede nad azerbejdžanskim Qarabagom u playoff rundi kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje. 

Nakon trijumfa 3:0 u Zagrebu, Dinamo je večeras kao gost u Bakuu slavio sa 2:0 i tako se sa ukupnih 5:0 u velikom stilu plasirao među 36 najboljih timova Evrope.

Prvi gol je viđen u 32. minuti kada je na asistenciju Petra Sučića Marko Pjaca sjajno zabio za vodstvo Dinama od 1:0.

Na startu drugog poluvremena, tačnije u 53. minuti, Silva postiže autogol i Dinamo dolazi do 2:0 i konačne ovjere plasmana u elitu.

Do kraja utakmice je najzanimljivije istaći drugi žuti karton za Medinu u 88. minuti, pa je tako Qarabag meč završio sa desetoricom na terenu.

Zahvaljujući velikom uspjehu Sergeja Jakirovića i njegovog tima, na Maksimir će stići UEFA-ina nagrada od preko 30 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...