KAJAN SAZVAO SJEDNICU FEDERALNE KOMISIJE ZA INFORMISANJE: "Neko ko otvoreno podržava paradržavnu tvorevinu..."

Podsjećamo, još uvijek traje trakavica oko imenovanja direktora KCUS-a, a u narednim danima se očekuje i imenovanje u Federalnoj radio-televiziji te FUP-u. Ono što je u javnosti i prije samog imenovanja izazvalo reakciju jeste potencijalno imenovanje Zorana Krešića na poziciju člana Upravnog odbora RTV-a Federacije BiH.

  • Mini market

  • 29. Avg. 2024  

  • 1

Sanel Kajan, predsjednik Komisije za informisanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, sazvao je sjednicu ovog parlamentarnog tijela za ponedjeljak 2. septembra.

Uz ostalo, pred članovima Komisije je i tačka - Način biranja i imenovanja članova Upravnog odbora RTV FBiH. Uz ostalo, Komisija za informisanje se stara o ostvarivanju posebnog društvenog interesa Predstavničkog doma u javnim preduzećima informativne djelatnosti čiji je osnivač Federacija BiH, u skladu sa zakonom, te razmatra nacrte i prijedloge zakona, drugih propisa i općih akata i druga pitanja iz oblasti informisanja i daje mišljenja i prijedloge Predstavničkom domu.

Kajan kaže da će insistirati na zakonitom i transparentnom načinu biranja članova Upravnog odbora Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine.

„Naročito sam protiv miješanja politike u uređivanje javnih medija“, kaže Kajan. „Ukoliko se tačnim pokažu najave da je među kandidatima za članove, pa i predsjednika UO RTVFBiH osoba koja je duboko kompromitovana kroz svoj dosadašnji rad, neko ko otvoreno podržava paradržavnu tvorevinu, ko je javno izjavljivao da bi blokirao cijelu državu i ko poziva na rušenje Federacije BiH, snažno ću se usprotiviti njegovom imenovanju na bilo koju javnu poziciju. Od Komisije za izbor i imenovanja, u tom slučaju, očekujem da prijavu odbace, i javno osude antidržavno djelovanje. Članovi Upravnog odbora RTV Federacije BiH ne mogu biti osobe koje karakterišu neprofesionalizam i otvorena politička pristasnost“, ističe Kajan. Komisija za informisanje će, doznajemo, 2. septembra izaći sa mišljenjem i zaključkom prema javnosti i Parlamentu, koji je osnivač Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, još uvijek traje trakavica oko imenovanja direktora KCUS-a, a u narednim danima se očekuje i imenovanje u Federalnoj radio-televiziji te FUP-u. Ono što je u javnosti i prije samog imenovanja izazvalo reakciju jeste potencijalno imenovanje Zorana Krešića na poziciju člana Upravnog odbora RTV-a Federacije BiH.

Redakcija Hayata objavila je snimak koji su dobili. Krešić ima čudne istupe. U nastavku ćete čuti šta on to kaže o tzv. Herceg-Bosni, opasnim narodima, receptu za slabljenje FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...