AUSTRALAC POPYRIN BIO JE PREJAK: Nakon Carlosa Alcaraza, kofere u New Yorku pakuje i Novak Đoković

Ova godina je prva od 2017. koju rekorder po broju titula s turnira najjače kategorije završava bez osvojenog Grand Slama.

  • Sport

  • 31. Avg. 2024  31. Avg. 2024

  • 1

Novak Đoković poražen je u 3. kolu US Opena, posljednjeg Grand Slam teniskog turnira sezone. Bolji od beogradskog tenisera bio je Australac Alexei Popyrin, koji je slavio 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

Dan nakon što se od turnira oprostio treći nositelj Carlos Alcaraz neočekivanim porazom od Botica van de Zandschulpa, 74. tenisera svijeta, na turniru više nema ni drugog nositelja, prenosi Index.hr.

On se u New Yorku nadao osvojiti svoj 25. Grand Slam naslov i svoj jubilarni 100. teniski trofej.

Ova godina je prva od 2017. koju rekorder po broju titula s turnira najjače kategorije završava bez osvojenog Grand Slama.

Na Australian Openu je igrao polufinale, na Roland Garrosu bio zaustavljen u četvrtfinalu, a u Wimbledonu ga je u tri seta u meču za naslov savladao Alcaraz.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...