LEGENDARNI HARIS MEDUNJANIN ODUŠEVLJEN MLADIM ZMAJEM: "On je najveći talenat bh. nogometa, nasljednik Miralema Pjanića..."

Igrao je 60 puta za BiH i postigao devet golova.

  • Sport

  • 16. Sep. 2024  

  • 0

Haris Medunjanin (39), koji je nosio i dres Nizozemske i Bosne i Hercegovine, govorio je za nizozemske medije uz utakmicu ove dvije reprezentacije.

Dotakao se i Benjamina Tahirovića (21) koji je nakon odlične prve sezone u Ajaxu sklonjen u drugi tim nakon promjene uprave i trenera.

“Tahirović će možda napustiti Ajax, ali ja njega idalje vidim kao jednog od najvećih talenata Bosne i Hercegovine” smatra Haris.

“On je nasljednik Miralema Pjanića” rekao je Medunjanin.

“Benjamin ne treba da misli šta je bilo prije, da li ga možda trener ne voli ili takve stvari. On svojim jakim radom može izboriti mjesto u prvih 11” smatra legendarni veznjak, te dodaje da bh. igračma nije lako jer se uvijek bore i sa svojim ponosom.

Benjamin Tahirović je, prema dostupnim dokumentima UEFA, prijavljen za utakmice Europa Lige.

Prethodno je Ajax odbio niz ponuda za našeg reprezentativca.

Medunjanin je prošle sezone sa španjolskim trećeligašom Castellone izborio promociju u viši rang te odlučio da okonča karijeru.

Igrao je 60 puta za BiH i postigao devet golova. Ranije je za U21 Nizozemsku u sedam mečeva dao tri gola. Dijete je AZ Alkmaara, a igrao je još za Spartu Roterdam, Real Valladolid, Macabbi, Gaziantepspor, Deportivo, Philadelphiu, Cincinnati, PEC Zwolle, i na kraju Castellon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...