TUŽNA VIJEST IZ HRVATSKE: Preminuo Mislav Bezmalinović, veliki vaterpolista, sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je...

(...) olimpijsko i svjetsko zlato.

  • Sport

  • 31. Avg. 2024  31. Avg. 2024

  • 0

Mislav Bezmalinović, proslavljeni hrvatski vaterpolist i osvajač zlatnih medalja sa Svjetskog prvenstva u Perthu 1991. i Olimpijskih igara u Seoulu 1988. s reprezentacijom Jugoslavije, preminuo je iznenada u 58. godini.

Kao igrač Jadrana 1992. godine osvojio je Kup europskih prvaka.

Bezmalinović se rodio 11. maja 1967. u Splitu. Već na početku karijere istaknuo se talentom, a pod vodstvom Ratka Rudića postao je olimpijac. Zlato na Igrama 1988. potvrdilo je njegovu kvalitetu, a godine koje su uslijedile učvrstile su mu status u reprezentaciji bivše države.

Nakon SP-a s kojeg se 1991. vratio sa zlatnom medaljom, ubrzo je odigrao posljednju utakmicu za Jugoslaviju, a reprezentativnu karijeru nastavio je u hrvatskoj selekciji.

Na klupskom planu je s Jadranom dvaput osvajao europske naslove, 1992. i 1993. godine. Umirovio se 1995., s 28 godina kao igrač talijanske Pescare.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...