AUTONOMAŠI IZ VELIKE KLADUŠE NE MIRUJU: Babini došli u Sarajevo i traže da se vrati imovina Fikreta Abdića i radnika Agrokomerca

Arijan Jelenović, unuk ratnog zločinca Fikreta Abdića, traži 4 milijarde KM od države

  • Politika

  • 31. Avg. 2024  31. Avg. 2024

  • 5

Arijan Jelenović, unuk Fikreta Abdića, i političar iz njegove stranke Amir Đogić odlučili su nadležnim institucijama dostaviti materijale u kojima se, kako oni navode, krije materijal koji bi trebao zatresti državu Bosnu i Hercegovinu.

Jelenović već godinama pokušava preko društvenim mreža ovu priču pomjeriti sa “mrtve tačke”. U svojim video klipovima promoviše i Fikretovu knjigu koju prodaju za 32 KM, piše Crna-hronika.info.

Oni su materijale predali Borjani Krišto, Nenadu Nešiću, Srđanu Amidžiću, Edinu Forti, Davoru Bunozi, Dubravki Bošnjak kao i Sevlidu Hurtiću kao i Refiku Lendi, Lidiji Bradari, Igoru Stojanoviću, Toni Kraljeviću, Elmedinu Konakoviću, Staši Košarcu, Munibu Haliloviću, Halilu Lagumdžiji, Milanu Kajganić,u, Zukanu Helezu, kao i Američkoj ambasadi u Sarajevu. Kako tvrde, ukupna vrijednost cijele imovine je 2 milijarde eura.

Podsjećamo Fikret Abdić je tvorac jugoslovenskog prehrambenog giganta Agrokomerca, bivši član Predsjedništva Socijalističke Republike BiH, osnivač i vođa paradržave „Autonomne pokrajine Zapadna Bosna“ na tlu priznate Republike BiH, osuđeni ratni zločinac, naposlijetku i načelnik općine Velika Kladuša.

“Amir Đogić i ja smo došli u Sarajevo iz Velike Kladuše kako bismo tražili 4 milijarde maraka natrag za naše ljude! 

Nakon 7 godina blokiranja procesa revizije privatizacije od strane kantonalnih vlasti, koje imaju potpunu autonomiju u vođenju Unsko-sanskog kantona, morali smo doći u Sarajevo.

Otišli smo u svaku instituciju i lično predali sedmi apel općinskog načelnika!” – napisao je Arijan Jelenović. unuk zločinca Fikreta Abdića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...