ŠTA ĆE NA OVO REĆI DODIK I KOŠARAC: Himna Kosova intonirana na trgu "Srbija" u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

Među članovima Organizacionog odbora ovog prvenstva bili i SNSD-ov gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, kao i Miroslav Vujičić, delegat SNSD-a u Zastupničkom domu PS BiH

  • Vijesti

  • 31. Avg. 2024  31. Avg. 2024

  • 1

Istočno Sarajevo ovog je vikenda domaćin seniorskog prvenstva Balkana u džudou, koje se održava u organizaciji Džudo kluba „Famos“ iz Istočne Ilidže.

Kako su ranije najavili organizatori, na prvenstvu učestvuje više od 150 takmičara iz BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Turske, Moldavije, Albanije, te sa Kosova i Metohije.

Interesantno je da su predstavnici Srbije odbili učešće na prvenstvu jer su organizatori pozvali i sportiste sa Kosova. Međutim, ono što je još zanimljivije je da je nakon nastupa kosovskih takmičara u sportskoj dvorani "Srbija", na trgu "Srbija" u Istočnom Sarajevu, intonirana himna Kosova!


S obzirom na činjenicu da predstavnici vlasti u entitetu RS, pa tako i u Istočnom Sarajevu, ne priznaju Kosovo kao suverenu državu, na prvu bi se moglo pomisliti da je u pitanju neki slučajni "propust" organizatora turnira. No, to je ipak malo vjerovatno budući da su među članovima Organizacionog odbora ovog prvenstva bili i SNSD-ov gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, kao i Miroslav Vujičić, delegat SNSD-a u Zastupničkom domu PS BiH.

Ćosić i Vujičić su od organizatora prvenstva dobili i posebne zahvalnice za razvoj sporta.

Ostaje da se vidi hoće li Ćosić i Vujičić eventualno snositi neke političke posljedice zbog intoniranja himne nezavisnog Kosova usred Istočnog Sarajeva…

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...