PREKINUTA ŽELJINA SERIJA OD TRI POBJEDE: Igralo se više od 100 minuta, bod sa Grbavice odnijela Sloga Doboj


Izjednačujući gol stigao je u 60. minuti. Strijelac je bio Krpić. Rezervista Mirčevski je centrirao, a napadač Plavih glavom matira Pavlovića.

  • Sport

  • 01. Sep. 2024  

  • 0

Serija Željezničara od tri pobjede zaustavljena je večeras na stadionu Grbavica.

Bod sa Grbavice odnijela je Sloga Doboj. Meč je završen rezultatom 1:1.

U uvodu meča nije bilo većih uzbuđenja, a u 21. minuti gosti su utišali Grbavicu. Poslije centaršuta sa desne strane Odinaka je prsima proslijedio loptu u vlastitu mrežu.

Iako u ofanzivnoj formaciji, s Krpićem i Dangubićev u vrhu napada, Željo nije stvorio izglednije prilike pred golom Dobojlija.

Vrijedi istaknuti pokušaje Boljevića iz 34. i 37. minute. Prvi slobodan udarac odbranio je Pavlović, a drugi je završio pored gola.

U 42. minuti zaprijetio je i Odinaka sa distance, a u nadoknadi prvog poluvremena Milićević je prijetio Želji, a lopta od Mahmića odlazi preko gola.

Željo je pritisnuo od starta drugog dijela, domaći strateg Ćorić pokušao je i s izmjenama razdrmati svoju ekipu.

Izjednačujući gol stigao je u 60. minuti. Strijelac je bio Krpić. Rezervista Mirčevski je centrirao, a napadač Plavih glavom matira Pavlovića, piše Faktor.

Mogao je Željo do preokreta u 74. minuti. Još jedan rezervista Vukoja je probao glavom, Pavlović odbio loptu do Markovića koji je neprecizno šutirao.

Kako je vrijeme odmicalo, na terenu, ali i na tribinama je bilo prisutno sve više nervoze.

Tako je u 79. minuti Grabež odugovlačio s izvođenjem auta, a izrevoltirani navijači s istočne tribine zasuli su ga predmetima.

Čak su neki utrčali na travnjak u namjeri da se obračunaju s gostima.
Prekid je trajao nekoliko minuta.

Ukupno je susret produžen za 10 minuta, a u sedmoj minuti dodatnog vremena Boljević je poslije gužve zatresao mrežu Sloge. Sudija Marinović je ponišio pogodak, pregledavao se snimak, a nakon VAR provjere gol je poništen, jer je utvrđeno da je Krpić prethodno igrao rukom.

Do kraja je Boljević imao još jedan pokušaj, ali Sloga se spasila i osvojila bod.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...