MJEŠTANKA O POGIBIJI MUŠKARACA: “Put nije bio ni za traktor, a kamoli za njih”

Hikmet Salkić, predsjednik Mjesnog savjeta naselja Nažbilj, otkrio je kako je vozilo u kojem su bila četiri muškarca, koja su kasnije smrtno nastradala, prošlo u nedjelju kroz ovo mjesto.

  • Vijesti

  • 02. Sep. 2024  

  • 0

Četiri osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći na Lipničkom brdu, između Vareša i Kaknja, kada je terensko vozilo skliznulo u provaliju.

Mještani naselja Nažbilj, koje se nalazi u blizini mjesta nesreće, u razgovoru za N1 istakli su kako se na ovom dijelu nikada ranije nije dogodila nesreća, ali da je put šumski, neuslovan za obična putnička vozila.

“Čitala sam (na portalu), vidim tragedija. Sad ko je, šta je? Ta cesta je tek preorana, nije bila sigurna za vožnju. Tamo je makadam. (N1: Da li je put nesiguran?) Nije bio ni za traktora, a kamoli za njih”, rekla je jedna mještanka.

Hikmet Salkić, predsjednik Mjesnog savjeta naselja Nažbilj, otkrio je kako je vozilo u kojem su bila četiri muškarca, koja su kasnije smrtno nastradala, prošlo u nedjelju kroz ovo mjesto.

“To je najveći kakanjski vrh i oni su tu najvjerovatnije bili i spuštali se. Put je makadam, šumski. Mi ga održavamo jer imamo gore njive. Vidite sve su džipovi”, rekao je Salkić.

Na pitanje da li je ovaj put opasan, odgovorio je da “ko god ne poznaje teren naravno da je opasan”, ali je ponovio da “gore (na Lipničkom brdu) ima nekoliko vikendica, gdje ljudi odmaraju sa porodicama”.

Salkić je također istakao da put nije u nadležnosti opštine Kakanj i da ga seljani sami održavaju.

U razgovoru za N1 je naglasio kako je pogibija četiri muškarca tragična za opštinu i da je to “veliki gubitak”.

Podsjećamo da prema informacijam vozilo Toyota Land Cruiser skliznulo je u ponedjeljak sa šumskog puta i zaustavilo se tek nakon 300 metara na dnu provalije.

Tokom prevrtanja vozila poginuli su svi putnici.

Zbog nepristupačnog terena na kojemu se nesreća dogodila policija je pozvala pripadnike Gorske službe spašavanja kako bi izvukli tijela nastradalih.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...