GRADONAČELNIK ISTOČNOG SARAJEVA LJUBIŠA ĆOSIĆ PRIJETI BOŠNJACIMA: Hoće da ukloni zastavu BiH sa Jahorine na teritoriji FBiH!

"Nikakvo obilježje osim Republike Srpske duže od sat vremena ne može trajati u RS", rekao je Ćosić iako vrh Košuta na Jahorini pripada teritoriji Federacije BiH, tačnije općini Trnovo FBiH.

  • Politika

  • 02. Sep. 2024  

  • 2

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić (SNSD) rekao je da u RS nijedna zastava, koja nije zastava RS, neće biti trajno obilježje, biće uklonjena i kažnjeni oni koji je postave.

"Nikakvo obilježje osim RS duže od sat vremena ne može trajati u RS", rekao je Ćosić Srni, iako vrh Košuta na Jahorini pripada teritoriji Federacije BiH, tačnije općini Trnovo FBiH.

Pri tome, novinari Srne prenose neistine da je "zastava Bosne i Hercegovine nezakonito postavljena". Kako može zastava države Bosne i Hercegovine na cijeloj njenoj teritoriji biti nezakonito postavljena? Kako može, primjerice zastava Bosne i Hercegovine "biti nezakonito postavljena" na graničnom prijelazu Rača sa Srbijom? (op.a.)

On je poručio da se mora "njegovati kult zastave RS".

"Mi treba da težimo trajnim obilježjima koja asociraju na ono što su simboli RS. Zastava, grb, grb Nemanjića, grb Srbije i svi oni spomenici kulture sjećanja i pamćenja koji asociiraju na ono što je dato za RS", rekao je Ćosić.

On je kazao da se ni na koji način ne smije pristati na populističku politiku "ljudi koji ne vole RS i koji se takmiče na način kako će pronijeti neku 'ratnu zastavu' kroz Srpsku ili oskrnaviti neku tablu". Za Ćosića je zastava Bosne i Hercegovine "ratna zastava". (op.a.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...