ĆOSIĆ BUDAN SANJA: „Boje zastave Republike Srpske, Srbije i Ruske Federacije govore o zajedničkom identitetu…“

-Dolazi nam gradonačelnik Krasnodara sa visokom delegacijom, najavio je Ćosić.

  • Politika

  • 14. Sep. 2024  

  • 1

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da "obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u potpunosti simbolizuje želju Srba da žive na zajedničkom i jedinstvenom prostoru".

- Mi na zajedničkom prostoru živimo, donekle jedinstvenom, uz težnju da ta jedinstvenost postane potpuna. Težimo ka jedinstvu iskazanom u zastavi, kojim ne ugrožavamo nijedan drugi narod koji možda voli neku drugu zastavu, a živi sa nama zajedno i dijeli ovaj prostor, izjavio je Ćosić za Srnu, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se 15. septembra obilježava u Srbiji i bh. entitetu Republici Srpskoj.

- Siguran sam da svaki Srbin u sebi ima to osjećanje koje je takvo da ne ugrožava bilo kog pripadnika drugog naroda koji živi kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH i Srbiji. Dodao bih i srpsko-ruskog jedinstva, jer nama 15. septembra dolaze naša braća iz Krasnodara, grada od dva miliona stanovnika koji je pobratim Istočnog Sarajeva. Dolazi nam gradonačelnik Krasnodara sa visokom delegacijom, najavio je Ćosić.

- Panslovenske boje zastave Republike Srpske, Srbije i Ruske Federacije govore o zajedničkom identitetu, zajedničkoj vjeri, o tome da je riječ o jednom srpskom i drugom ruskom koji su gotovo pa identičan narod, ali sa nekim razlikama koje su nametnute različitim mjestima življenja, kazao je Ćosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...