U STRAHU SU VELIKE OČI: Ljubiša Ćosić noćima sanja Amerikance, pogledajte kako se posipa pepelom...

-Negativno su okrenuti prema nama, strogo kontrolisani. To je vidljivo i može se pokazati i dokazati, kazao je Ćosić.

  • Politika

  • 12. Avg. 2024  

  • 0

Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić govorio je o navodnim napadima američke ambasade.

Iz Američke ambasade u BiH naveli su da su brojne općine u kojima je na vlasti SNSD, povukle iz programa američke pomoći jer je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, na njih izvršio pritisak.

-To nigdje ne postoji u svijetu da se ambasada u kontinuitetu oglašavaju nekom vrstom saopštenja. To je očigledno svojstveno samo Amerikancima jer su vidjeli da u jednom dijelu BiH imaju plotno tlo. Tu im se svi klanjaju i sklanjaju s puta i odgovara njihovoj 'siledžijskoj politici'", kazao je Ćosić.

-Odlazeći ambasador Michael Murphy dopustio je sebi nešto što nije praksa diplomatskog ponašanja čak ni za američke službenike. Nikada nismo obaviješteni niti smo pozvani na njihov program. Ti programi znaju biti javni, ali su često selektivni i diskriminirajući prema Srpskoj. Negativno su okrenuti prema nama, strogo kontrolisani. To je vidljivo i može se pokazati i dokazati, kazao je Ćosić.

Ćosić je ranije rekao da je američka pomoć korist za građane a sada se posipa pepelom.

U nastavku pogledajte šta je rekao o stranačkom šefu Dodiku!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...