HARIS ŠABANOVIĆ ŠOKIRAN PONAŠANJEM TROJKE: "Pa, imaju li Bošnjaci inžinjere... Od 13 članova Komisije za tehnički prijem, 12 su Hrvati!

"O ovome ću postaviti zastupničko pitanje resornom ministru, i tražiti sjednicu i izjašnjenje Odbora za prostorno uređenje, stambeno-komunalnu politiku, ekologiju i turizam Predstavničkog doma Parlamenta FBiH", poručio je Šabanović. 

  • Mini market

  • 03. Sep. 2024  

  • 9

Haris Šabanović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, upozorio je danas na veliku diskriminaciju Bošnjaka u Komisiji za tehnički pregled izvedenih radova na izgradnji Autoceste na koridoru Vc u kojoj je od 13 članova čak 12 Hrvata a samo jedan Bošnjak. 

"Trenutna vlast u Bosni i Hercegovini žarko se trudi najmnogobrojnijem narodu dokazati da su u svojoj zemlji građani drugog ili trećeg reda. O mostu Počitelj (odnedavno nazvano Hercegovina) i sramoti oko naziva i manifestaciji otvaranja će se izgleda još dugo pričati. Ali tu nije kraj sramotama i poniženjima u režiji aktuelne vlasti", naveo je Šabanović a zatim pojasnio: 

"Federalno ministarstvo građenja je 8.8.2024. imenovalo 'Komisiju za tehnički pregled izvedenih radova na izgradnji Autoceste na koridoru Vc, poddionica Počitelj - Zvirovići'. Kao što se vidi na slikama u prilogu, ovu komisiju čini 13 članova. Od 13 članova komisije, 12 je Hrvata uključujući i predsjednika ove komisije, a za Bošnjake se našlo jedno jedino mjesto.Federalna vlada na čelu s Nerminom Nikšićem a i Trojka općenito, od početka udovoljavaju svim Čovićevim i HDZ-ovim željama i ovo je samo nastavak. Kada kompletnu cestogradnju isporučite HDZ-u, onda ne možete očekivati da Bošnjak dobije značajniju ulogu makar i u ovakvoj komisiji. Naime, Trojka je kompletan sektor gradnje u FBiH isporučila Draganu Čoviću. Rukovodeće pozicije u Autocestama FBiH su HDZ-ove, na čelu Cesta FBiH je HDZ-ov kadar. Ministarstvo saobraćaja i komunikacija i FBiH predvodi HDZ, Ministarstvo prostornog uređenja predvodi HDZ. Stoga, baš kao što je Trojka u nametnutoj vlasti samo Čovićeva odabrana 'bošnjačka reprezentacija', tako i po vertikali, dozvoli se pokojem Bošnjaku, kao u ovoj komisiji, tek da se pojavi bez suštinske mogućnosti odlučivanja.

O ovome ću postaviti zastupničko pitanje resornom ministru, i tražiti sjednicu i izjašnjenje Odbora za prostorno uređenje, stambeno-komunalnu politiku, ekologiju i turizam Predstavničkog doma Parlamenta FBiH", poručio je Šabanović. 

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...