RASTE DOMAĆI I MEĐUNARODNI PRITISAK: Izraelska opozicija tvrdi da je Netanyahu ne želi kraj rata

Kritičari su optužili su premijera Netanyahua da ne želi zaustaviti rat te da je takvim stavom odlučio žrtvovati taoce. 

  • Svijet

  • 03. Sep. 2024  

  • 1

Raste domaći i međunarodni pritisak na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog smrti šestero izraelskih talaca u pojasu Gaze. Stotine hiljada ljudi dva su dana na ulicama tražile dogovor o prekidu vatre i oslobađanju preostalih talaca.

Predsjednik SAD-a kritizirao je Netanyahua, a Velika Britanija objavila da djelomično obustavlja izvoz oružja u Izrael.

Kritičari su optužili su premijera Netanyahua da ne želi zaustaviti rat te da je takvim stavom odlučio žrtvovati taoce. 

"Rekao je da ne želi završiti rat, a to znači da ne želi postići dogovor o taocima. On neće vratiti našu djecu kući", kazao je Yair Lapid, vođa izraelske opozicije.

Od pokretanja izraelske vojne operacije ubijeno je više od 40 hiljada Palestinaca, narod je raseljen, pojas Gaze razrušen, sukob se širi na Zapadnu obalu, prenosi Hina.

"Vlada međunarodnim kontaktima nastavlja vršiti pritisak kako bi se zaustavila agresija i okupator pozvao na odgovornost zbog zločina nad našim narodom", rekao je palestinski premijer Mohmad Mustafa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...