ČOVIĆ SE SASTAO SA SARRAZINOM: "Aktualizirati reformska pitanja nakon izbora!"

U Mostaru održana sastanak predsjednika Čovića s Manuelom Sarrazinom, posebnim izaslanikom Njemačke za Zapadni Balkan: Ubrzati reformske procese BiH

  • Politika

  • 04. Sep. 2024  

  • 0

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s posebnim izaslanikom Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom.

Tokom sastanka razgovaralo se o evropskom putu i aktualnim političkim procesima u Bosni i Hercegovini, kao i predstojećim Lokalnim izborima te bilateralnim odnosima.

Predsjednik HDZ-a BiH Čović istaknuo je potpunu opredijeljenost europskom putu BiH, naglašavajući pritom važnost ubrzanog provođenja daljnjih reformskih procesa s posebnim naglaskom na očekivano aktualiziranje reformskih pitanja nakon Lokalnim izbora. Pritom je istaknuo stabilan politički dijalog i poštivanje ustavnih prava tri konstitutivna naroda kao ključne preduvjete općeg napretka Bosne i Hercegovine.

Posebni izaslanik Sarrazin ovom je prilikom izrazio snažnu potporu Njemačke europskom putu Bosne i Hercegovine, uz naglasak na važnost dijaloga i kompromisa kao temelja za dugoročnu stabilnost i napredak. Istaknuto je očekivanje za ubrzanim i učinkovitim provođenjem preostalih reformi, kao i nastavak rada na osiguravanju stabilnosti, prosperiteta i socio-ekonomskog napretka diljem BiH.

Na koncu, zvaničnici su izrazili zadovoljstvo bilateralnim odnosima, govoreći o mogućnostima za njihovo daljnje ojačavanje u višestrukim područjima.

Sastanku je prisustvovala i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, koja je također istaknula predan rad na ostvarivanju europske perspektive, stabilnosti i razvoja Bosne i Hercegovine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...